Με το δεξί στο Nations League η Πορτογαλία, 1-0 την Ιταλία

Η Πορτογαλία επικράτησε 1-0 της Ιταλίας στη Λισαβόνα και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος που πέρασε πρώτη στο 3ο όμιλο της πρώτης κατηγορίας επικράτησε με γκολ του Αντρέ Σίλβα στο 48’. Να σημειωθεί ότι οι Ίβηρες αγωνίστηκαν χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μάριο Ρουί, Γουίλιαμ Καρβάλιο (86’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Πίτσι (74’ Ρενάτο Σάντσες), Ρούμπεν Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούμα (77’ Ζέλσον Μαρτίνς), Αντρέ Σίλβα.

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Λάτζαρι, Καλντάρα, Ρομανιόλι, Κρίσιτο (74’ Παλμιέρι), Κιέζα, Κριστάντε (79’ Μπελότι), Ζορζίνιο, Μποναβεντούρα, Τζάτζα, Ιμόμπιλε (59’ Μπεράρντι).
Από εκεί και πέρα, απίστευτη ανατροπή πέτυχε η Τουρκία στην Friends Arena της Στοκχόλμης. Στο 49΄ η ομάδα του Λουτσέσκου βρισκόταν πίσω στο σκορ από την γηπεδούχο Σουηδία με 2-0, αλλά κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή σε 40 λεπτά πετυχαίνοντας τρία γκολ! Πολυτιμότερος για τους Τούρκους ήταν ο 25χρονος μέσος της Γαλατασαράι, Εμρέ Ακμπάμπα, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 62΄ αντί του Τοπάλ και με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του ματς «υπέγραψε» το «διπλό» της ομάδας του. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Τουρκία προερχόταν από εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Ρωσία (1-2).
2΄ Σαλάνοβιτς, 72΄ Βίζερ)