Το κύκνειο άσμα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Του Θανάση Νταβλούρου

Ο πολυδιαφημιζόμενος και πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός του κυβερνητικού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άργησε γιατί δεν τα έβρισκαν ως προς το μοίρασμα των καρεκλών. 

Όμως, και τώρα που έγινε, ουδέν προσφέρει στον τόπο, δοθέντος ότι με την καταστροφική πολιτική τους οδεύουν τη χώρα σε ένα νέο δραματικό αδιέξοδο.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων που τείνει να καταστήσει απαγορευτικό τον δανεισμό της Ελλάδας από τις αγορές, σε συνδυασμό με την καθήλωση της πραγματικής οικονομίας, η  οποία δεν μπορεί να ανορθωθεί με ρυθμούς έρπουσας ανάπτυξης.

Και η δυσμενής αυτή εικόνα, δεν θα βελτιωθεί από κανέναν ανασχηματισμό, από καμία αλλαγή υπουργών και υφυπουργών.

Οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που είχε ποτέ η Ελλάδα στη διακυβέρνηση της δεν αλλάζουν, όποια κι αν είναι η σύνθεση του ετερόκλητου κυβερνητικού μορφώματος τους.

Προσκολλημένοι στις εμμονές τους και σε έναν άκρως διχαστικό λόγο, «ερωτευμένοι» όπως είναι με την καρέκλα της εξουσίας, τώρα έρχονται και κλείνουν το μάτι σε παροχές, επιχειρώντας να καλλιεργήσουν την προσδοκία ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν, αυτοί οι ίδιοι που ψήφισαν (και) το συγκεκριμένο επώδυνο μέτρο, κοντά σε τόσα άλλα.

Είναι αμετανόητοι, ψεύτες κατά συρροή. Κι αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει πια οι πολίτες που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της ανάλγητης πολιτικής τους και βιώνουν τις επιπτώσεις ενός αχρείαστου μνημονίου που έφεραν στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί οι ίδιοι που υπόσχονταν εμφατικά την κατάργηση του «με ένα νόμο και με ένα άρθρο».  

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» κι αυτό ισχύει και γι’ αυτόν, τον τελευταίο, ανασχηματισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι το κύκνειο άσμα τους. 

Η μεγαλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προφέρουν στη χώρα, έστω και την υστάτη στιγμή, θα ήταν να φύγουν. Αλλά επειδή θέλουν να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούν γαντζωμένοι στην εξουσία, ο κυρίαρχος λαός θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου, δια της ψήφου του, στις επικείμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν. 

Διαβάστε επίσης