Γιατί να ψηφίσω Νταβλούρο;

TOY ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η απάντηση όσο με αφορά είναι προφανής και αποτελεί τον ορισμό της «σύγκρουσης συμφερόντων» (conflict of interest), δεδομένου ότι πρόκειται για στενό συγγενικό και αγαπημένο πρόσωπο, οπότε η όποια άποψη δε παύει να είναι υποκειμενική και σίγουρα συναισθηματικά φορτισμένη.

Για αυτό το λόγο σκέφτηκα ότι η μόνη εναλλακτική λύση για να γραφτεί ένα τέτοιο άρθρο από εμένα, ήταν να ρωτήσω τους πολίτες που ψηφίζουν το Θανάση Νταβλούρο, για ποιο λόγο το κάνουν.

Επί μερικές ημέρες λοιπόν, σε κάθε συμπολίτη μας που ζητούσα να υποστηρίξει το στρατηγό, αμέσως μετά τη διαβεβαίωση ότι μας στηρίζει, διατύπωνα την εξής ερώτηση. Μπορείς να μου πεις μερικούς λόγους για τους οποίους τελικά θα ψηφίσεις Νταβλούρο;

Πέρα από την όποια ανάλυση στην οποία κατέληξαν οι ερωτώμενοι, κράτησα τις πρώτες λέξεις και μικρές φράσεις  που βγήκαν εντελώς αυθόρμητα από το στόμα τους.

Αυτές που η ενσυνείδητη διαδικασία της λογικής δεν  προλαβαίνει να οργανώσει σε επιχείρημα του προφορικού λόγου με αρχή, μέση και τέλος.

 Άκουσα λοιπόν: έντιμος, εργατικός, σταθερός στις απόψεις του, καθαρός, μαχητής, πολιτικός χωρίς εξαρτήσεις, ανιδιοτελής, προσηνής, απλός άνθρωπος, δε φοβήθηκε ποτέ, γνώστης των προβλημάτων μας, μεθοδικός και αποτελεσματικός, είναι φιλάνθρωπος και συναισθηματικός, δεν υπήρξε ανεπάγγελτος, επιτυχημένος χωρίς δεκανίκια, και λαϊκός και μορφωμένος, έχει παιδεία, έχει αρχές, καλός οικογενειάρχης, έχει το DNA της παράταξης, συνεπής, δίκαιος, γνήσιος δεξιός (ναι ρώτησα και δεξιούς!), ειλικρινής, έχει χιούμορ, γιατί μου αρέσει που αυτοσαρκάζεται τις απόκριες, γιατί κάνει το σταυρό του, γιατί ξεκινήσαμε μαζί από το μηδέν, γιατί είναι ωραίος τύπος, γιατί βοηθάει τον κόσμο, γιατί όποτε του τηλεφώνησα το σήκωσε αμέσως ο ίδιος, γιατί αν τα καταφέρει τότε μπορεί να τα καταφέρει ο απλός πολίτης, γιατί τον αγαπάμε…

Το δείγμα είναι ετεροβαρές σκέφτηκα. Αφού θα μας ψηφίσουν. Σας ομολογώ, ότι πολλά από τα παραπάνω ακούω μέσα στην κοινωνία και από ανθρώπους που δε θα ψηφίσουν Ν.Δ. και από πολιτικούς αντιπάλους που όμως τον εκτιμούν βαθιά.

Προσπαθώντας να τα συγκεντρώσω σε ένα κείμενο, έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελά ασυναίσθητα. Γι αυτά δε τον ψηφίζω και εγώ;

Καλή επιτυχία στρατηγέ, το αξίζεις!      

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ