Κωνσταντοπούλου: Δεν βγήκε η χώρα από τα μνημόνια αλλά μπήκαμε σε μια παρατεταμένη μνημονιακή περίοδο με χαρακτηριστικά οργουελικά

«Δεν βγήκε η χώρα από τα Μνημόνια αλλά μπήκαμε σε μια παρατεταμένη περίοδο με χαρακτηριστικά οργουελιακά. Το άσπρο παρουσιάζεται ως μαύρο, η δυστυχία επιβάλεται ως ευτυχία, εκείνοι που έχουν στείλει το λαό σε αυτή τη δεινή θέση εμφανίζονται ως σωτήρες, οι ολετήρες εμφανίζονται ως απελευθερωτές» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Θέμαfm είπε ότι «αισθάνομαι θλίψη που βρέθηκα στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που αποδείχθηκαν προδότες. Από το πρώτο εξάμηνο του 2015 κρατάω το όχι στο δημοψήφισμα».«Δεν βγαίνουμε σε κανένα φως και είναι καλό την προσβολή που διαπράττει προς την κοινωνία η κυβέρνηση να την αποκρούουμε υπενθυμίζοντας τι είναι αυτό που ζούμε σήμερα» πρόσθεσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Αναφορικά με τη μήνυση που υπέβαλε για τη φωτιά στο Μάτι, η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «συγκλονιστικό το δεδομένο ότι η περιφερειάρχης, οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής, οι υπουργοί γνώριζαν τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και δεν έκαναν ούτε τα στοιχειώδη».

«Τη μήνυση την καταθέσαμε διεκδικώντας να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες. Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα με τη γελοία σύσκεψη στο συντονιστικό της πυροσβεστικής προσπαθούσε να κρύψει ότι υπάρχουν νεκροί» πρόσθεσε και κατέληξε ότι «γίνονται μέχρι αυτή τη στιγμή παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και από τον υπ. Δικαιοσύνης προκειμένου να επικεντρωθούμε στα αυθαίρετα». «Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες» κατέληξε για το θέμα η κυρία Κωνσταντοπούλου.