Οι πολιτικοί αρχηγοί "μνηστήρες" της Αχαΐας - Οι αφίξεις της προσεχούς εβδομάδας ενόψει 7ης Ιουλίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε "μήλον της έριδος" έχει μετατραπεί ο Νομός Αχαΐας ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς φαίνεται πως για την πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών η περιοχή έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), Κυριάκος Βελλόπουλος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) και Ζωή Κωνσταντόπουλου (ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ), έθεσαν εαυτούς επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων στο Νομό. Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα.

Η απόφαση Τσίπρα - ανάλογη κίνηση είχε κάνει και κατά το παρελθόν - και Μητσοτάκη ανεβάζουν το θερμόμετρο της πολιτικής αναμέτρησης στην περιοχή μετά και τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Αχαΐα βρίσκεται στο επίκεντρο 4 πολιτικών αρχηγών. 

Την ίδια ώρα εβδομάδα επισκέψεων και πολιτικών συγκεντρώσεων είναι η ερχόμενη. Παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο χρόνος έλευσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βέβαια θεωρείται τις προσεχείς ημέρες η κάθοδος του στην Πάτρα. 

patra-tsiptas-kosmos-xaireta-1300.jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό, αναμένεται να μιλήσει σε προεκλογική συκέντρωση για τα έργα που έχει ξεκινήσει η κυβέρνησή  στην περιοχή της Αχαΐας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον επανεκλεγεί κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει το παρών στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Γεωργίου και θα συναντηθεί με κόσμο και στελέχη του κόμματος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννημάτα αναμένεται να επισκεφθεί την Πάτρα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

fofi-gap-1300.jpg

Θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση σε χώρο που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες την κα. Γεννημάτα θα συνοδεύει ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου.

Για τις 27 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα στις 7 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.  

sygkentrosi-dihmero-11.jpg

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, για τη Δυτική Ελλάδα, έχουν ως εξής:

Στο Αγρίνιο, Τρίτη 2 Ιούλη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 9μμ, θα μιλήσει η Ελένη Μπέλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Πύργο, Τρίτη 25 Ιούνη, στην κεντρική πλατεία «Σάκη Καράγιωργα» στις 9μμ, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Ζάκυνθο, Παρασκευή 28 Ιούνη, στην πλατεία «Αγίου Μάρκου» στις 9μμ, θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Αργοστόλι, Παρασκευή 3 Ιούλη στην πλατεία «Βαλλιάνου», στις 9μμ, θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Αίγιο, Τρίτη 2 Ιούλη στην πλατεία «Λαύρας», στις 8:30μμ θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης