Ποιο στοιχείο οδήγησε τους Πατρινούς διασώστες στις απανθρακωμένες σορούς στο Μάτι Αττικής - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Τριάντα είναι ο αριθμός των νεκρών που εντοπίστηκαν στη περιοχή "Κόκκινο Λιμανάκι" στο Μάτι Αττικής, από την ομάδα των Πατρινών διασωστών εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, με επικεφαλής τον Βασίλη Ανδριόπουλο. 

37736693_1110343745796275_6494008689198891008_n.jpg

Οι πατρινοί διασώστες

37673973_1110343762462940_4796767815753269248_n.jpg

Οι πατρινοί διασώστες

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των διασωστών Β. Ανδριόπουλο, όταν παρατήρησαν ότι στο σημείο βρίσκονται πολλά αυτοκίνητα που είχαν τρακάρει μεταξύ τους, κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι τα εγκατέλειψαν πανικόβλητοι και προσπάθησαν να φτάσουν στην θάλασσα. Όμως ήταν αργά.  Εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και κάηκαν ζωντανοί! Και σύμφωνα με τον Αχαιό Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκο Οικονομόπουλου, κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. 

«Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες», σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελή Σαΐτα, που βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας.

1111_0.jpg

Οι 26 βρέθηκαν σε οικοπεδικό χώρο 30 μέτρα, από τη θάλασσα και εκτιμάται πως επιχείρησαν να φύγουν με πλοιάριο, αλλά δεν πρόλαβαν. Μια σορός γυναίκας έχει βρεθεί σε δρόμο και 3 ακόμα νεκροί σε ταβέρνα της περιοχής. 

Σύμφωνα με τον Πατρινό Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, Νίκο Οικονομόπουλο οι σοροί ανήκουν σε οικογένειες που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι!

2641331_1.jpg

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη του Πατρινού Διασώστη Βασίλη Ανδριόπουλου, που καταμέτρησε 26 πτώματα, λίγα μέτρα πριν την θάλλασα. Εκτιμάται πως οι άνθρωποι επιχείρησαν να βρουν διαφυγή από την πύρινη κόλαση, όμως δεν τα κατάφεραν!

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί άλλοι στη θάλασσα, άλλοι στην ταβέρνα και άλλοι σε ένα οικόπεδο. 

586185_29bd31b51f-8358afad4eeefd16_0.jpg

Την τραγική είδηση που ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα στους 50, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς. 

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26.

«Βρήκαμε άλλους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους, τον έναν πάνω στον άλλον», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την πληροφορία μετέφερε πρώτα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Γιώργος Κοκκόλης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κοκκόλης στον ΣΚΑΪ, στο δημαρχείο νωρίς το πρωί έφτασε η πληροφορία πως σε μία ταβέρνα στην περιοχή Αργυρά Ακτή, έχουν βρεθεί κι άλλες σοροί.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα διπλασιαστεί.

Βρέφος 6 μηνών ανάμεσα στα θύματα

Την ίδια ώρα, σοκάρει η είδηση ότι ανάμεσα στους τουλάχιστον 24 νεκρούς βρίσκεται και ένα βρέφος 6 μήνων. 

Όπως έγινε γνωστό με τις φλόγες να... γλείφουν το σπίτι τους στο Μάτι, οι τραγικοί γονείς το εγκατέλειψαν σοκαρισμένοι έχοντας μαζί το νεογέννητο παιδί τους και βρέθηκαν στην παραλία.

Εκεί τους περισυνέλλεξε σκάφος κι αφού τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος, το μωρό παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

Σημειώνεται πως όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

 

Διαβάστε επίσης