Αμανατίδης: Ιστορικό βαρίδι η Ν.Δ.

 

«Η Ν.Δ. λειτουργεί σαν ιστορικό βαρίδι και διχάζει τον ελληνικό λαό» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

«Μιλάτε για τη μακεδονική γλώσσα, για ένα θέμα που εσείς δώσατε από το 1977. Ακόμη και τώρα δεν έχετε καταφέρει να αποκτήσετε erga omnes θέση και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Άλλα λέτε στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό της χώρας» ανέφερε το κυβερνητικός στέλεχος, απευθυνόμενο προς τους βουλευτές της Ν.Δ.

«Αυτό γιατί δεν βάζετε πρώτα τα εθνικά συμφέροντα αλλά το εσωτερικό σας μέτωπο. Είναι κακό ένα κόμμα όπως η αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να κυβερνήσει, να κρίνει κοιτώντας στο εσωτερικό της» επεσήμανε, επιπλέον, και πρόσθεσε:

«Δεν θα διχάσετε εσείς τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός ενωμένος, έδωσε ενωμένος τη μάχη αυτά τα χρόνια, ενωμένος βγαίνει από την κρίση και ενωμένος θα δώσει τον αγώνα του για το μέλλον. Η θέση σας είναι πολιτικά ανεύθυνη, είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη».

«Πρέπει να απαντήσετε, θέλετε ή όχι τη σύνθεση ονομασία; Τη θέλετε erga omnes πραγματικά; Θέλετε συνταγματικές αλλαγές; Είχατε αποφασίσει από την αρχή ότι δεν θα ψηφίζατε αυτή τη συμφωνία ή οποιαδήποτε συμφωνία. Άλλωστε, δεν πιστέψατε ποτέ ότι θα γίνει αυτή η συμφωνία, όπως δεν πιστέψατε ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινόταν η αριστερή παρένθεση. Γελαστήκατε και στα δύο» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

«Η ιστορία θα μας κρίνει, για ό,τι κάνατε και ό,τι κάνετε σε βάρος της χώρας λειτουργώντας σαν ένα ιστορικό βαρίδι. Γιατί υπερασπίζεστε τους λίγους και το παλιό. Υπερασπιζόμαστε τους πολλούς και φέρνουμε το νέο. Μπορούμε να κοιτάξουμε τα μάτια τους Θεσσαλονικείς και όλον τον ελληνικό λαό και να του πούμε ότι η συμφωνία δίνει λύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα πρόβλημα χρόνων, υπηρετεί στο έπακρο την εθνική γραμμή και διασφαλίζει ρητά και επίσημα τις θέσεις της χώρας» κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης