Γ. Αμανατίδης: Διαρκές το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη

«Προτεραιότητα της πολιτικής μας η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους»

«Πολύ επωφελή, χρήσιμη και με αποτελέσματα¨, χαρακτήρισε τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ενόψει της 82ης ΔΕΘ, ο Γιάννης Αμανατίδης. Παράλληλα, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη είναι διαρκές» και δεν αφορά μόνο τη Διεθνή Έκθεση.

«Τα αιτήματα, τα οποία τέθηκαν, θα εξεταστούν από το οικονομικό επιτελείο», διαβεβαίωσε ο κ. Αμανατίδης μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Και συμπλήρωσε: «Το ενδιαφέρον μας για τη Θεσσαλονίκη έχει απτά αποτελέσματα, έχει το μετρό, τον ΟΑΣΘ, τα έργα τα οποία γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο και για την Εγνατία Οδό και για τους άξονες, αλλά και την πολιτική που κάνουμε έτσι, ώστε να αναδειχθεί η πόλη μέσα από την πραγματοποίηση διεθνών συναντήσεων στην περιοχή, αλλά και την ανάπτυξη ενός σχεδίου που θα την καθιερώσει σαν το κέντρο της ΝΑ Ευρώπης».

«Αυτό είναι το μήνυμα που έχει περάσει ο πρωθυπουργός και υλοποιεί αυτά που έχει υποσχεθεί», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών. Τόνισε επίσης ότι «η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους και η λήψη μέτρων έτσι, ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες και να λύνονται προβλήματα είναι προτεραιότητα της πολιτικής μας».

Στη συνέχεια επισήμανε πως χρειάζεται μια σταθερά βιώσιμη ανάπτυξη, «γι’ αυτό και πρώτος στόχος είναι να βγούμε από τις αγορές και ο δεύτερος είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχουμε να κάνουμε. Αυτό είναι το στίγμα που δίνουμε για την επόμενη περίοδο».

Αναφερόμενος στην τιμώμενη για φέτος χώρα στη ΔΕΘ, την Κίνα, σημείωσε πως θα έρθουν πάνω από 200 επιχειρήσεις, που «θα έχουν συγκεκριμένες συναντήσεις με συγκεκριμένες εταιρείες για συγκεκριμένα πράγματα, γεγονός που ανεβάζει την αποτελεσματικότητα των συμφωνιών που είναι να γίνουν». Όπως τόνισε, «η Κίνα έχει ένα έντονο ενδιαφέρον και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε αυτές οι επαφές να γίνουν στενότερες επ' ωφελεία και των δύο λαών».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ΟΑΣΘ και τις αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «όσο και να προσπαθεί (η αντιπολίτευση) να μην γίνει αυτό, οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό, γιατί οι ανάγκες για μία σύγχρονη και αποτελεσματική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω απ' όλα».

Ανέφερε ακόμη ότι υπήρξε «ένα παρελθόν που είχε σαπίσει πλέον» και «έπρεπε να είχε σταματήσει από καιρό». Τέλος, εκτίμησε πως «δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα μπορέσει να αντιτάξει κάτι άλλο».

Διαβάστε επίσης