Κοντονής: Ζήτησα διερεύνηση ποινικών ευθυνών εισαγγελικών λειτουργών για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση Βγενόπουλου

Τη διερεύνηση και τυχόν ποινικών ευθυνών, εκτός των πειθαρχικών, για εισαγγελικούς λειτουργούς σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση Βγενόπουλου, ζήτησε ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΣταύρος Κοντονής, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής κατά την παραμονή του στην Κύπρο, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, «έγινα αποδέκτης σοβαρών παραπόνων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από εισαγγελικούς λειτουργούς στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε: «το λέω δημόσια σε σας αυτής τη στιγμή διότι συνδυάζεται αυτή η έκφραση άποψης του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου με την έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή για τον τρόπο που χειρίστηκαν εισαγγελικοί λειτουργοί την υπόθεση.

Και σας τονίζω ότι η έρευνα αυτή έχει δύο σκέλη. Διερευνώνται και πειθαρχικές ευθύνες αλλά ζήτησα και από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες.»

 

Διαβάστε επίσης