Κοντονής για Παπαγγελόπουλο: Οι καταθέσεις εμπεριέχουν σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία

Αιχμές σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου άφησε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης , κατά την παρουσία του στην ΕΡΤ ρωτήθηκε για την απόφαση της επιτροπής να εξετάσει τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες. «Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αυτοί οι άνθρωποι θα καταθέτουν παρουσία ενός εισαγγελικού λειτουργού σε έναν χώρο και η κατάθεσή τους θα μεταδίδεται, θα ακούγεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις από τους βουλευτές κατ΄αυτό τον τρόπο», είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε και για τις καταθέσεις εισαγγελικών λειτουργών σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου. «Είναι σοβαρές καταθέσεις. Εμπεριέχουν από ό,τι έχουμε διαβάσει, παρανόμως διότι η διαδικασία είναι μυστική και άρα δεν ξέρουμε και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εμπεριέχουν πολύ σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι ο ίδιος τα έχει αρνηθεί, διότι δεν κάνουμε εμείς δικαστήριο εδώ και πρέπει πάντα με σεβασμό να προσεγγίζουμε τη θέση ενός ανθρώπου ο οποίος αυτή την ώρα πρέπει να δώσει λόγο για τα έργα του», είπε ο Σταύρος Κοντονής και προσέθεσε: «Διάβασα ότι ο εισαγγελέας Ι. Αγγελής ζήτησε κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με ορισμένους οι οποίοι εμφανίζονται να τον διαψεύδουν. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Μου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, και θα υπάρξουν εξελίξεις εκτιμώ. Όταν εν ενεργεία εισαγγελέας επιμένει σε αυτά που κατέθεσε και ζητάει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση, τότε εδώ πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία ή του ενός ή των άλλων. Καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά σοβαρά αυτά τα θέματα και θα πρέπει να διερευνηθούν έτι περαιτέρω».

Λοβέρδος: Θίγεται η λειτουργία του Πολιτεύματος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε για την υπόθεση. «Θα πάψω να αναμειγνύομαι με το θέμα αυτό μέχρι και ο τελευταίος υπεύθυνος καθίσει στο σκαμνί», είπε ο κ. Λοβέρδος. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αναβάθμισης του κατηγορητηρίου σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι η εντολή της Βουλής καλύπτει όλο το ζήτημα του «παραδικαστικού» αλλά όχι το ζήτημα «αλλοίωσης του πολιτεύματος».

«Όταν παραβιάζεις την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι παρέμβαση εφ΄ όλης της ύλης. Προφανώς είμαι υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αν ισχύουν αυτά που διαβάζουμε. Όταν ακουστούν ορισμένα τα οποία πληροφορούμαι, ως ενδιαφερόμενος, ότι υπάρχουν γύρω από το θέμα αυτό, δεν θα το πιστεύετε», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσέθεσε: «Όμως από αυτά που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα θίγεται η λειτουργία του πολιτεύματος και άρα, κατά τούτο, πρέπει να υπάρξει διεύρυνση. Και αν αυτά που πληροφορούμαι εδώ και μήνες, ακουστούν και στην επιτροπή, τότε πρέπει να αλλάξουν οι κατευθύνσεις της επιτροπής με τη συμπερίληψη και άλλων αδικημάτων. Αυτό θα το γνωρίζουμε όταν ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μαρτύρων».

Πηγή: ΑΝΤ1

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ