Πάτρα: Ριγανόκαμπος - Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των Ρομά ζητά η αντιπολίτευση

τι αναφέρει

Έκδηλη παραμένει η ανησυχία των κατοίκων στο Ανατολικό Διαμέρισμα και κυρίως, όσων διαμένουν κοντά στον καταυλισμό των Ρομά εξαιτίας των εντεινόμενων παραβατικών συμπεριφορών, αλλά κι άλλων παράπλευρων προβλημάτων.

 Αποδέκτης όλων των ζητημάτων αυτών, έγιναν για ακόμη μία φορά οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, «Νέα Πόλη», ΡΑΠ- Ανθρώπινη Πόλη και οι επικεφαλής, Ν. Τζανάκος, Α. Παναγιωτόπουλος και Θ. Ντρίνιας κατά τη συνάντηση που είχαν με τη Συντονιστική Επιτροπή των 24 συλλόγων και φορέων της Εγλυκάδος και κατοίκους της περιοχής.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού κατεγράφησαν τα «αγκάθια» από τη λειτουργία του άτυπου καταυλισμού των Ρομά, όπως η παραβατικότητα, η έλλειψη υποτυπώδους καθαριότητας, αλλά και ο κίνδυνος μόλυνσης του νερού εξαιτίας της λειτουργίας των ανοικτών δεξαμενών λίγα μέτρα από τον καταυλισμό επισημάνθηκε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, τόσο από το Δήμο, όσο και από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, χθες ο κ. Τζανάκος ανέλαβε να ενημερώσει τον Δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής Αρχής στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αποτέλεσμα της συνάντησης, καταθέτοντας αίτημα για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Σώματος με μοναδικό αυτό το θέμα.

ΤΖΑΝΑΚΟΣ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζανάκος η δημοτική Αρχή πλέον μπορεί να αξιοποιήσει τον σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για το θέμα των Ρομά, γι΄αυτό και πρότεινε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα κληθεί και κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως επίσης, κι όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την μετεγκατάστασή τους.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

Την ίδια ώρα, ζητήθηκε να απαιτηθεί από την υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου συνάντηση, ώστε να ασκηθούν πιέσεις και να δρομολογηθεί άμεσα η οριστική παραχώρηση των 130 στρεμμάτων στον Ριγανόκαμπο για τη δημιουργία του Πάρκου που έχει εξαγγείλει και η δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, φάνηκε θετικός τόσο στη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης, όσο και στο αίτημα για συνάντηση με την Υφυπουργό.

ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης