Παιδιατρική εξέταση κι εμβολιασμός παιδιών ρομά στο Δήμο Πατρέων

Συνεχίζονται, από το Δήμο και το Παράρτημα Ρομά, οι δράσεις υποστήριξης των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς, με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας, μέσω του προληπτικού ελέγχου και εμβολιασμού. 

Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί δράση για παιδιατρική εξέταση κι εμβολιασμό παιδιών Ρομά στο Ριγανόκαμπο.

Η δράση θα υλοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, 9.00 πμ-14μμ., στο χώρο του καταυλισμού, με  επιτόπια κινητή μονάδα. 

Τα εμβόλια που θα γίνουν είναι για πνευμονιόκκο, ηπατίτιδα Α’ και ηπατίτιδα Β’, ανεμοβλογιά, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, αιμόφιλο και πολυομελίτιδα και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ) του Υπουργείου Υγείας. 

Η δράση θα γίνει, στα πλαίσια του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος, του Γ.Π.Ν.Πατρών «Καραμανδάνειο» (Παιδιατρική Κλινική), του ΕΟΔΥ και του ΚΕΤΧ Πατρών. 

Ο Δήμος Πατρέων  με το Παράρτημα Ρομά συντονίζει σε τοπικό επίπεδο τη διοργάνωση της δράσης και έχει την άμεση επικοινωνία με τους Ρομά.

Σημειώνεται, ότι η δράση αυτή αποτελεί μέρος της πολύπλευρης υποστήριξης των Ρομά για την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της Πάτρας.

Υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων (με το Παράρτημα Ρομά), το οποίο λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ, με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Πουλήθηκε η VESO MARE – Δείτε ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού «μάχονται» τον καρκίνο – Μελέτη διαπιστώνει ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση της νόσου

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη