Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη για τον Ριγανόκαμπο

Στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι κάτοικοι του Ανατολικού Τομέα της Πάτρας, αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος για τον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο και το Πάρκο.

Στην ανακοίνωση- κάλεσμα που συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Εγλυκάδος, Σουλίου Πατρών, Περιβόλας, «Έκφραση», Περιβαλλοντικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Ριγανοκάμπου, «Παναγία η Γηροκομίτισσα», «Ειρήνης και Φιλίας» και Ρωμανού, αναφέρονται τα εξής:

 «στον παλιό σκουπιδότοπο του Ριγανόκαμπου, η μακρόχρονη και συνεχής υποβάθμιση της ασφάλειας, της υγείας, της εργασίας, της κυκλοφορίας και γενικότερα της ποιότητας ζωής μας, η μακροχρόνια εγκατάλειψη και μη αξιοποίηση από τους ιδιοκτήτες του, το Πανεπιστήμιο και το ελληνικό δημόσιο, η αδυναμία του Δήμου Πατρέων στη διαχείριση του καταυλισμού Ρομά, που διευκολύνει στην αύξηση του αριθμού τους και την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των ιδίων και των κατοίκων της περιοχής κάνουν την κατάσταση κάθε μέρα και χειρότερη.

Φτάνει πια, πρέπει να δράσουμε άμεσα και δυναμικά. Οι Σύλλογοι που αγωνιζόμαστε χρόνια για το θέμα, γνωρίζουμε καλά τις αιτίες, τις ευθύνες αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα για το καλό όλων μας.

Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να προγραμματίσουμε τις επόμενες δυναμικές μας κινητοποιήσεις».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ