Πάτρα: Κινητοποιήσεις υπέρ των μεταναστών - Το απόγευμα αντιεξουσιαστές - Αύριο η ΚΕΕΡΦΑ

επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα συγκέντρωση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα. Αυτή την φορά η κινητοποιήση αφορά το μεταναστευτικό.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6μμ στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών επί της οδού Κορίνθου. Το "κάλεσμα" έχει προαναγγελθεί σε γνωστή ιστοσέλιδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και μέσω αφισοκόλησης στο κέντρο τη πόλης.

Συλλαλητήριο και πορεία από την ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο

a176e5297572ec38455442bdf2d08980_l.jpg

Η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας (Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" Πάτρας),  διοργανώνει αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου, με αφορμή την Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

«Απαιτούμε σύνορα ανοιχτά για μετανάστες και πρόσφυγες, να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να αποκτήσουν άσυλο, στέγη, σίτιση, περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους», αναφέρουν μεταξύ άλλων και απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις.

Όπως αναφέρουν μετά το συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν πορεία σ’ όλη την πόλη, η οποία θα καταλήξει στο εργοστάσιο του Λαδόπουλου, για να βρεθούν μαζί με όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί και δίνουν καθημερινά μάχη για την ζωή τους.

Την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει, με δικές τους αποφάσεις και ανακοινώσεις οι :Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας , ΕΜΔΥΔΑΣ ΔΕ , Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ (Ρίου), Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Περιφ. Δυτ. Ελλάδας, Φοιτητικοί Σύλλογοι,Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών,  ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας , ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, ΛΑΕ , Περιφερειακή κίνηση "Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα" κ.α., δημοτική κίνηση «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πάτρα».