Επιστολές «τελευταίας ευκαιρίας» σε πάνω από 400.000 δανειολήπτες

μαζικη αποστολη

Σε μαζική αποστολή επιστολών με τις οποίες καλούν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες να προσέλθουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για ρύθμιση «τελευταίας ευκαιρίας» των οφειλών τους πριν τα δάνεια τους περάσουν στα χέρια ξένων funds προχωρούν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υποθέσεις άνω των 400.000 καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις που έχουν συναφθεί ακόμα και πριν από την κρίση, είναι «κόκκινα» και τα οποία πλέον προωθούνται προς πώληση σε ξένα funds.

Τραπεζικά στελέχη μάλιστα έλεγαν στο newmoney.gr πως οι ρυθμίσεις θα είναι ευνοϊκές για τους οφειλέτες και στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και «κούρεμα» της οφειλής. 

Το χρονικό περιθώριο που θα δοθεί στους συγκεκριμένους πελάτες των τραπεζών για να ρυθμίσουν τα δάνεια τους θα είναι μεταξύ 1,5 και 2 μηνών. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξηγούσαν τα ίδια στελέχη, οι πελάτες θα πρέπει να τα βρουν με τα funds που θα αγοράσουν τα δάνεια. Όπως εξηγούσαν σε αυτή την περίπτωση «είναι άγνωστο το περιθώριο ρυθμίσεων που θα δώσει το ίδιο το fund το οποίο θα εγείρει απαιτήσεις επί του συνόλου της οφειλής».

Η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους των τραπεζών αποτελεί ουσιαστικά μία μαζική εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό να ρυθμιστούν τα δάνεια. Ήδη επιστολές προς τους πελάτες της έχει στείλει η Εθνική και σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα το ίδιο θα πράξουν Πειραιώς και Eurobank.

Διαβάστε επίσης