Πάτρα: ΣΟΚ! Χιλιάδες καθημερινά τα "ραβασάκια" για "κόκκινα" δάνεια - Μεγάλος όγκος εργασιών στο ταχυδρομείο πριν τη διανομή!

παραδίδονται περίπου 1200 προειδοποιητικά σημειώματα

Περίπου 1200 ειδοποιητήρια από τις τράπεζες παραδίδονται καθημερινά σε Πατρινούς που τα δάνειά τους έχουν "κοκκινήσει".

Σύμφωνα με τη σημερινή δύναμη των ΕΛΤΑ (περίπου 60 διανομείς), καλούνται να παραδώσουν καθημερινά περίπου 200 επιστολές και να πάρουν φυσικά τις απαραίτητες υπογραφές και στοιχείων παραλαβής. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, νωρίτερα καλούνται στα γραφεία να εκτυπώσουν τις λίστες με τους ασυνεπείς καταναλωτές και στη συνέχεια να προχωρήσουν στο έργο της διανομής. Ο χρόνος που απαιτείται είναι αρκετά μεγάλος, όπως μας αναφέρουν υπάλληλων των ελληνικών ταχυδρομίων που έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια, έχουν υποστεί μείωση στελέχωσης της υπηρεσίας.  

Τα σημειώματα των τραπεζών αποσέλλονται ταχυδρομικά και συστημένα. Υπάρχει όμως και το βαρύ φορτίο, καθώς πολλοί παραλήπτες αρνούνται να τα παραλάβουν.

Οι παραλήπτες καλούν τους "κόκκινους δανειολήπτες" να σπεύσουν μέσα σε διάστημα 15 ημερών σε υποκαταστήματα προκειμένου να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους. Σε περίπτωση που οι δανειολήπτες δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους, τότε οι Τράπεζες απειλούν με εκκίνηση νομικών διαδικασιών ακόμη και σε διαδικασίες ρευστοποίησης εξασφαλίσεων που διέπουν τον δανεισμό, δηλαδή, ανάμεσα στα άλλα και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ο όγκος των επιστολών στην Πάτρα, συνεχώς αυξάνεται και μάλιστα όπως μας ανέφεραν εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια στα ΕΛΤΑ, πρόκειται για οικογένειες που δεν είχαν στο παρελθόν τέτοιου είδους δυστοκία με τις τράπεζες. 

Διαβάστε επίσης