Βουλιάζει ο τόπος στην Ηλεία - Κόπηκαν δρόμος και νεκροταφείο - Αποκομμένη η Ζαχάρω -Δείτε φωτογραφίες

στην Αρηνη

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ως φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη νότια Ηλεία. Μετά τα σοβαρά προβλήματα στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ο δήμος Ζαχάρως βρίσκεται στο επίκεντρο.

Την Τετάρτη βούλιαξε ο δρόμος για τους Ταξιάρχες, χθες επιδεινώθηκε και βούλιαξε ο δρόμος στην Αρήνη και μαζί και το νεκροταφείο του χωριού. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στον να αποκοπεί η Ζαχάρω από τα ορεινά χωριά του δήμου, όπως τα Ροδινά, η Μηλέα, το Χρυσοχώρι, η Μίνθη ή και πιο πέρα το Βρεστό.

Ο δρόμος εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας αρκετά μεγάλης περιοχής, οι κάτοικοι της οποίας πλέον αναζητούν, άλλες μακρύτερες διαδρομές, για να φτάσουν στην πόλη της Ζαχάρως. Απο χθες το απόγευμα ο δρόμος έκλεισε – παρά τις παρεμβάσεις με επιχωματώσεις που έγιναν - και όπως ανεπίσημα αναφέρθηκε πιθανότατα θα μείνει για αρκετό καιρό έτσι. Να επισημάνουμε πως και παλιότερα ο δρόμος είχε παρουσιάσει προβλήμτα, τα οποία εντάθηκαν προ δεκαημέρου, ενώ μετά και τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή την Τετάρτη, η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά. Μαζί με το δρόμο που βυθίστηκε, την ίδια τύχη έχει και το νεκροταφείο του χωριού με τους τάφους να παρασύρονται ή ακόμα πιο μακάβρια να ανοίγουν….

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρήνης, Νίκος Πρασσάς "το νεκροταφείο έχει πάει δυο μέτρα κάτω, τα χωράφια έχουν συρρικνωθεί και ο αγροτικός δρόμος έχει μικρύνει. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για να δούμε σε ποιον παράγοντα οφείλεται η καθίζηση, τόσο στον δρόμο όσο και στο νεκροταφείο"

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μηλέας Χρήστος Μάντεσης τόνισε από την πλευρά του πως «… δυστυχώς το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε στον δρόμο. Το γεωλογικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, για αυτό και δόθηκε εντολή από τους αρμόδιους μηχανικούς της και γεωλόγους της ΠΕ Ηλείας, σε συνεργασία με το ΑΤ Ζαχάρως, να διακοπεί η διέλευση σε όλα τα οχήματα, έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Η κυκλοφορία θα γίνεται από Ροδινά - Σχίνους ή από Χρυσοχώρι – Παλαιοχώρι -Αρτέμιδα».

Πηγη: ilialive.gr

 

Διαβάστε επίσης