Αναστολή πρωταθλήματος ζήτησε η ΑΕΚ- Αποστάσεις Βασιλειάδη

Αίτημα για αναστολή της Super League, λόγω των υφιστάμενων εκκρεμοδικιών, κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Οι άνθρωποι της Ένωσης εδράζουν το βασικό επιχείρημά τους στο ότι δεν είναι δυνατόν οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα να παίζουν κάθε αγωνιστική χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική βαθμολογία, ενώ υπογραμμίζεται ότι θα είναι μέγιστο λάθος να κριθεί το πρωτάθλημα να κριθεί στα χαρτιά και στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ αναφέρεται σε τρεις υποθέσεις: Στα επεισόδια στον αγώνα της με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, για τα οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση 3 βαθμών, αλλά η υπόθεση θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό την Πέμπτη 1 Μαρτίου.

Στα διαδραματισθέντα στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες», υπόθεση που δεν έχει συζητηθεί σε πρώτο βαθμό, ενώ ο Ολυμπιακός με πρόσθετη παρέμβαση έχει ζητήσει να μεταβληθεί το κατηγορητήριο και ο «Δικέφαλος» να δικαστεί με τη διάταξη που προβλέπει αφαίρεση βαθμών, ενώ τρίτη περίπτωση είναι η ματαίωση του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, με το κατηγορητήριο να αναμένεται αύριο.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού προς το παρόν δεν έχει λάβει θέση στο αίτημα της ΑΕΚ, όμως οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν πως όχι μόνο δεν είναι «ζεστός» σε αυτό το ενδεχόμενο αλλά κρατά αποστάσεις.

Ένας από τους λόγους που υπαγορεύουν τη στάση του κ. Βασιλειάδη είναι ότι, βάσει νόμου, δύναται να αναστείλει το πρωτάθλημα αλλά μόνο για λόγους δημόσιας τάξης. Κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο αίτημα των «κιτρινόμαυρων», καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ αιτιολογεί το αίτημά της ως εξής:

«Είναι αδιανόητο να διεξαχθούν καθοριστικοί αγώνες στις επόμενες αγωνιστικές χωρίς οι διαγωνιζόμενες ομάδες να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της βαθμολογίας και πολύ περισσότερο να προκύψει η δικαστική διαμόρφωση του πίνακα κατάταξης, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων που θα τον καθορίσουν αγωνιστικά».

Διαβάστε επίσης