«Παραλήπτης Άγνωστος»

στο θέατρο act

Το θέατρο act παρουσιάζει μια κλασική ιστορία εκδίκησης δομημένη με κινηματογραφικό σασπένς. Μια παράσταση που διερευνά το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης σε περιόδους κρίσεων.

Παραλήπτης Άγνωστος
της Kathrine Kressmann Taylor

Καλύτερη short-term Παράσταση του 2015 στα βραβεία του all4fun.gr 

«Απλότητα και καθαρότητα στη σκηνοθετική ματιά, ουσία και εξαιρετική οικονομία μέσων και χρόνου από τη Νάντια Φώσκολου. [...] Σε μία ώρα μέσα, παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση όχι μόνο μιας αντρικής φιλίας, αλλά και μιας ολόκληρης ιδεολογίας μισαλλοδοξίας και άρνησης. Κι αυτό από μόνο του, ειδικά στους καιρούς που ζούμε, έχει ανεκτίμητη σημασία.» 
Κριτική του Γρηγόρη Ιωαννίδη στην Εφημερίδα των Συντακτών 

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου 
Σκηνογραφία - video design: Μικαέλα Λιακατά 
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας 
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα 
Παίζουν: Αχιλλέας Βατρικάς, Χρήστος Χριστόπουλος 

Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ) / Μόναχο (Γερμανία), 1932: 
«Νομίζεις ότι είμαι ένας Αμερικανός φιλελεύθερος; Όχι, είμαι ένας Γερμανός πατριώτης!» 
Μέσα από την αλληλογραφία δύο αδελφικών Γερμανών φίλων, επιτυχημένων μεταναστών στην Αμερική, ο ένας εκ των οποίων αποφασίζει να επιστρέψει στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’30, το έργο αιχμαλωτίζει μια φιλία — και την ανθρωπότητα ολόκληρη — σε μια στιγμή ιστορικής μεταμόρφωσης. Καθώς ο Χίτλερ αναρριχάται στην εξουσία, η σχέση των δύο φίλων φθίνει ανεπανόρθωτα και καταλήγει στην προδοσία. 

Το αριστούργημα της Kathrine Kressmann Taylor παίχτηκε για τρεις συνεχόμενες σαιζόν σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Νάντιας Φώσκολου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: μετά από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων τον Μάιο του 2014 και έναν δεύτερο, τον Φεβρουάριο - Μάιο του 2015, ο Παραλήπτης Άγνωστος αγαπήθηκε από το κοινό και, αφού ψηφίστηκε Καλύτερη short-term Παράσταση του 2015 στα θεατρικά βραβεία κοινού All4fun, ξαναπαίχτηκε για 3η χρονιά τον Φεβρουάριο – Απρίλιο του 2016. 

Γραμμένο το 1938, το αφήγημα δι’αλληλογραφίας Address Unknown είναι, κατά το New York Times Book Review, «το πιο αποτελεσματικό κατηγορώ εναντίον του ναζισμού που έχει γίνει ποτέ σε έργο μυθοπλασίας». Έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και έχει ανέβει σε κεντρικά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. 

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα) μόνο για δύο παραστάσεις.
Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 στις 21.30

 

Τιμές εισιτηρίων:10€ κανονικό,8€ μειωμένο(φοιτητές,άνεργοι,άνω των 65),5€(ηθοποιοί,θεατρολόγοι)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

 

Διαβάστε επίσης