“Νέα Αριστερά” για Τέμπη: “Η εξαφάνιση κρίσιμων στοιχείων είναι από μόνη της έγκλημα”

27/11/2024 | 23:47

«Η εξαφάνιση κρίσιμων στοιχείων είναι από μόνη της έγκλημα. Όσοι πήραν την απόφαση της διαγραφής συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα, το οποίο δεν είναι μικρότερο από αυτό της σιδηροδρομικής τραγωδίας», τονίζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της «για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, ο ΟΣΕ πήρε την απόφαση δεκαπέντε ημέρες μετά να διαγράψει το βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου έδειχνε το είδος του φορτίου που μετέφερε η μοιραία αμαξοστοιχία. Ο ΟΣΕ ούτε γνωστοποίησε στις Αρχές ότι πρόκειται να διαγράψει το επίμαχο βίντεο, ούτε το κράτησε για επιπλέον 3 μήνες όπως είχε το δικαίωμα. Απλά το διέγραψε σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε βίντεο μιας τυχαίας καθημερινής ημέρας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Παράλληλα οι Αρχές χρειάστηκαν 13 μήνες μετά και σοβαρές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που κατήγγειλαν την παραποίηση στοιχείων, προκειμένου να δεήσουν να ζητήσουν το βίντεο, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.

Θα το πούμε ξανά και ευθέως. Επειδή οι 57 νεκροί και οι οικογένειές τους ζητούν δικαίωση, η εξαφάνιση κρίσιμων στοιχείων είναι από μόνη της έγκλημα. Όσοι πήραν την απόφαση της διαγραφής συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα, το οποίο δεν είναι μικρότερο από αυτό της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Ως Νέα Αριστερά δεσμευόμαστε, ως προς τις νέες αποκαλύψεις, να εξαντλήσουμε τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές δυνατότητες μας για ένα πράγμα: το έγκλημα της συγκάλυψης να μη συγκαλυφθεί κι αυτό».

dikastiko.gr

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη