“Νέα Αριστερά” για Τέμπη: “Η εξαφάνιση κρίσιμων στοιχείων είναι από μόνη της έγκλημα”

27/11/2024 | 23:47

«Η εξαφάνιση κρίσιμων στοιχείων είναι από μόνη της έγκλημα. Όσοι πήραν την απόφαση της διαγραφής συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα, το οποίο δεν είναι μικρότερο από αυτό της σιδηροδρομικής τραγωδίας», τονίζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της «για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, ο ΟΣΕ πήρε την απόφαση δεκαπέντε ημέρες μετά να διαγράψει το βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου έδειχνε το είδος του φορτίου που μετέφερε η μοιραία αμαξοστοιχία. Ο ΟΣΕ ούτε γνωστοποίησε στις Αρχές ότι πρόκειται να διαγράψει το επίμαχο βίντεο, ούτε το κράτησε για επιπλέον 3 μήνες όπως είχε το δικαίωμα. Απλά το διέγραψε σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε βίντεο μιας τυχαίας καθημερινής ημέρας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Παράλληλα οι Αρχές χρειάστηκαν 13 μήνες μετά και σοβαρές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που κατήγγειλαν την παραποίηση στοιχείων, προκειμένου να δεήσουν να ζητήσουν το βίντεο, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.

Θα το πούμε ξανά και ευθέως. Επειδή οι 57 νεκροί και οι οικογένειές τους ζητούν δικαίωση, η εξαφάνιση κρίσιμων στοιχείων είναι από μόνη της έγκλημα. Όσοι πήραν την απόφαση της διαγραφής συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα, το οποίο δεν είναι μικρότερο από αυτό της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Ως Νέα Αριστερά δεσμευόμαστε, ως προς τις νέες αποκαλύψεις, να εξαντλήσουμε τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές δυνατότητες μας για ένα πράγμα: το έγκλημα της συγκάλυψης να μη συγκαλυφθεί κι αυτό».

dikastiko.gr

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα