Σε απόγνωση κάτοικοι της δυτικής Αχαΐας - Πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες - Ζητούν συνάντηση με Κατσιφάρα- ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ

Σπεύδει κλιμάκιο του δήμου στον αλλισό

ΣΟΣ εκπέμπουν στον Άνω Αλισσό. Σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, υπερχείλισε το ρέμα Μαλιαγκού.

Ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες προκάλεσε για μια ακόμη φορά η υπερχείλιση αυτή. 

Προ ημερών ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αχαΐκού Παναγιώτης Κανελλόπουλος, το είχε προβλέψει. Μάλιστα είχε ζητήσει και συνάντηση με τον Απόστολο Κατσιφάρα, ζητώντας την παρέμβαση της Περιφέρειας. Σήμερα, άνθρωποι είδαν τα σπίτια και τις καλλιέργειές τους μέσα στη λάσπη. Φωνάζει η πρόεδρος της ΤΚ Ελένη Μπεζεριάνου αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Μάλιστα ο κ. Μπαρμπούνης φωνάζει εδώ και 15 χρόνια ενώ έχει καταθέσει και καμιά δεκαριά μηνύσεις. Σήμερα πάλι εκεί. Ήρθε και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος. Έκανε αυτοψία, είδε από κοντά το πρόβλημα και συνηγόρησε ότι πρέπει να γίνουν εργασίες καθαρισμού, όπως στο τμήμα του ρέματος που έγινε το καλοκαίρι. Όμως ο κ. Ραυτακόπουλος ήταν πάντα αντιδήμαρχος Έργων; Κι αν συμφωνήσουμε όλοι, βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης δηλαδή, ότι ο Νικολάου φταίει για όλα τα κακά του δήμου, εδώ και 15 χρόνια, ποιος έχει ασχοληθεί με το ρημάδι το ρέμα; Μη σας πω εδώ και είκοσι χρόνια; Με κείνο το γεφύρι στα Σαγέικα και άλλα, άλλα πολλά.

Η δημοτική αρχή, οφείλει να λύσει άμεσα το θέμα της Μαλιαγκού. Είναι υποχρέωσή της. Όπως και σε άλλα χωριά. Τα προβλήματα που έχει φέρει η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση, θα εκδικηθούν την περιοχή και αυτό κάνουν. Το ίδιο και στο Καλαμάκι. Προς το παρόν ασχολούμαστε για … χιλιοστή φορά με τη Μαλιαγκού και αναμένουμε. Ο Δημήτρης Μπαρμπούνης ζήτησε συνάντηση με τον Απόστολο Κατσιφάρα, ραντεβού στο οποίο οποίο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι όπως ο πρόεδρος του Αχαϊκού Π. Κανελλόπουλος και η πρόεδρος του Άνω Αλισσού Ελένη Μπεζεριάνου.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι προ μηνών, η αντιδημαρχία Έργων είχε καθαρίσει το ρέμα στο ύψος του Κάτω Αλισσού, κάτι που είχε να γίνει περισσότερο από 30 χρόνια (φωτογραφίες που ακολουθούν)

ΣΟΣ εκπέμπουν και από το Καλαμάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έκκληση για βοήθεια από το Καλαμάκι – «Πλημμύρισαν τα σπίτια μας» – ΦΩΤΟ

 

Διαβάστε επίσης