Έκκληση για βοήθεια από το Καλαμάκι – «Πλημμύρισαν τα σπίτια μας» – ΦΩΤΟ

Παρέμβαση του δήμου ζητά ο σύλλογος

«Έχουν καταστραφεί έπιπλα και οικοσκευές», μας μεταφέρουν κάτοικοι στην παραλία Καλαμακίου ο οποίοι κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, κινδυνεύουν με πλημμύρες. Λάσπες έχουν καταστρέψει τις περιουσίες τους στα έντονα καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου και αυτές τις ημέρες ζουν με τον ίδιο φόβο.

«Το πρόβλημα ξεκινά από τον παράνομα μπαζωμένο αύλακα, ο οποίος κάθε φορά που βρέχει υπερχειλίζει¨, εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου Παραλίας Καλαμακίου Κ. Αχαΐας Περικλής Ρογκάλας. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είχε αναδείξει παλαιότερα το tempo24.gr και μάλιστα είχε κινητοποιήσει τη δημοτική αρχή. «Άμεσα, τότε είχε επισκεφθεί την περιοχή μας ο Αντιδήμαρχος Έργων Θανάσης Ραυτακόπουλος και του είχαμε υποδείξει το σημείο. Είδε το πρόβλημα και μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα στείλει μηχανήματα για να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να μην πλημμυρίζει η περιοχή», συμπληρώνει ο κ. Ρογκάλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις για αντιπλημμυρικά έργα.

Τα προβλήματα της περιοχής χρονίζουν και εντείνονται. «Πολλοί δρόμοι πλημμυρίζουν το χειμώνα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ή αδύνατη η πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους. Πολλές φορές εκτός από τους δρόμους πλημμυρίζουν και τα ίδια τα σπίτια. Ο δήμος και οι υπηρεσίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και κάνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις. Μήπως όμως είναι καιρός ο Δήμος και οι υπηρεσίες να δουν λίγο πιο σοβαρά το θέμα και να εντάξουν κάποια αντιπλημμυρικά έργα μεγαλύτερου μεγέθους στον προϋπολογισμό τους;», σημειώνει η διοίκηση του συλλόγου. 
Ενδεικτικά, σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στις οδούς Δωδεκανήσων, Λευκάδος, Πάτμου και σε αλλού.

Διαβάστε επίσης