Γιούνκερ σε Ζάεφ: Πρέπει να λύσετε το πρόβλημα με τους Έλληνες φίλους σας

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ

Με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψης του στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επαίνεσε την ΠΓΔΜ για τη «σημαντική πρόοδο» που έχει καταγράψει η χώρα τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας πως ότι έχει έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω καν να αναφερθώ στο θέμα. Το αφήνω σε σας να λύσετε το πρόβλημα με τους Έλληνες φίλους σας.Την περασμένη εβδομάδα κάλεσα τον κύριο Τσίπρα να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ είπε ότι «για μας είναι σημαντικό να βρούμε μια λύση για τη ονομασία της χώρας. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε με σεβασμό στην ακεραιότητα και των δύο λαών».

Στο Twitter 

Με μήνυμα του στο Twitter, ο  Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ ανέφερε ότι τα Σκόπια αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωγραφίας, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να ανακοινώσει οριστική ημερομηνία ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

capture_495.jpg

Το ταξίδι του κ. Γιούνκερ θα συνεχιστεί σε Αλβανία,  Σερβία,  Μαυροβούνιο,  Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κοσσυφοπέδιο.    

Διαβάστε επίσης