Τροφές -υπερόπλα στη μάχη ενάντια στη γήρανση

τεσσερα παραδειγματα

Καλές οι κρέμες, καλό και το άφθονο νερό. Τι γίνεται με τη διατροφή; Στη μάχη του anti-aging εντάσσονται και οι τροφές υπερόπλα, που βοηθούν στη διατήρηση του κολλαγόνου και της σφυριλότητας της επιδερμίδας.

Πιπεριές

Βιταμίνη c σκέψου ότι 30 γραμμάρια ωμής πιπεριάς περιέχει πάνω από 40 mg βιταμίνης C. Αυτή η τροφή βοηθάει στην ανάπλαση και την ανάπτυξη υγιή ιστού στο σώμα και φυσικά στα κύτταρα του δέρματος. Επίσης συμβάλλουν συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου, έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και έτσι βοηθούν στην ελαστικότητα και την λάμψη της επιδερμίδας

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Στην Ελλάδα το έχουμε σε αφθονία, πάει πακέτο με τον ήλιο (που μας φωτογηραίνει). Το λάδι αποτελεί μια σημαντική φυσική πηγή βιταμίνης Ε, και είναι πασίγνωστο για την ισχυρή αντιοξειδωτική του ουσία που βοηθάει στην υγεία και την ενυδάτωση του δέρματος , των μαλλιών και των νυχιών. Περιέχει φυτοστερόλες που είναι σημαντικός παράγοντας για την παραγωγή κολλαγόνου που είναι το μπαζούκας στη μάχη που δίνουμε με τον χρόνο.

Βιολογικός Σολωμός

Όχι ο άλλος. Μια τροφή πλούσια σε ω-3, εμείς οι γυναίκες τα έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη αυτά τα καλά τα λιπαρά. Τα ω3-  δρουν καθοριστικά σε πολλές δερματικές διαταραχές και δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή , αυτό το ψάρι θα βοηθήσει να μπει ένα φρένο στην πρόωρη γήρανση.

Πάστα από βιολογικές ντομάτες

Η αντιοξειδωτική καροτενοειδής ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο προστατεύει την επιδρεμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία και μας βοηθάει να προλάβουμε τα σημάδια της γήρανσης. Πολλές άλλες τροφές  είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το γκρέιπφρουτ ή το καρπούζια έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε αυτή την ουσία. Η πάστα ντομάτας ωστόσο είναι εξαιρετική επιλογή μιας και έχει δέκα φορές μεγαλύτερο ποσοστό της ουσίας από ότι μια ωμή. Εκεί βέβαια που μιλάμε για θησαυρό λικοπενίου είναι λιαστές ντομάτες