Μελάνια Τραμπ: Άθελα της διαφήμιζε φροντιστήριο αγγλικών στην Κροατία

Αποσύρθηκε η καμπάνια

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ ήταν το κεντρικό πρόσωπο της διαφημιστικής εκστρατείας μιας σχολής αγγλικών στην Κροατία χωρίς όμως τη συγκατάθεσή της, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της δικηγόρου της.

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους μαθητές η σχολή αυτή τοποθέτησε την Παρασκευή πέντε διαφημιστικά πανό στο Ζάγκρεμπ στα οποία υπήρχε μια φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ συνοδευόμενη από το κείμενο: «Σκεφτείτε μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε με λίγα αγγλικά».

Χθες Τρίτη όμως η σχολή αναγκάστηκε να αποσύρει τα πανό μετά την παρέμβαση της Νατάσα Πιρτς- Μούσαρ, της Σλοβένας δικηγόρου της Μελάνια Τραμπ που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πρώτης κυρίας και η οποία επικοινώνησε με τη σχολή αγγλικών για να διαμαρτυρηθεί.

Η χρήση της φωτογραφίας της Μελάνια Τραμπ μπορεί να γίνει «μόνο αφού δώσει την έγκριση και τη συγκατάθεσή της, ανεξαρτήτως της φύσης του προϊόντος», τόνισε η Πιρτς- Μούσαρ.

«Ικανοποιηθήκαμε που κατάλαβαν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος», πρόσθεσε. Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες της σχολής αγγλικών εξέφρασαν τη λύπη τους που προκάλεσαν αυτή την αναστάτωση και τόνισαν ότι στόχος τους ήταν να «στείλουμε ένα πολύ θετικό μήνυμα».

«Στόχος ήταν να προωθήσουμε τα αγγλικά», επεσήμανε η εκπρόσωπος της σχολής Ίβις Μπούριτς, η οποία είχε και την ιδέα για τη διαφημιστική αυτή εκστρατεία.

Η Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε το 1970 στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Σλοβενίας. Εγκατέλειψε τη χώρα της τη δεκαετία του 1990 ακλουθώντας μια καριέρα μοντέλου και το 2005 παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης