Τα φρούτα-φάρμακα του Φθινοπώρου

Φάτε και γεμίστε ενέργεια και υγεία

Κάθε εποχή έχει τα δικά της καλούδια της φύσης. Φρούτα που είναι τώρα και ως το τέλος του Φθινοπώρου στην ακμή τους και μας κάνουν καλό. Τώρα απολαμβάνουμε, σταφύλια, μήλα, ρόδια και όλα τα εσπεριδοειδή.
Σταφύλια που έχουν αντιοξειδωτική-αντιγηραντική δράση και βοηθούν σε πρόληψη κατά του καρκίνου, και καρδια κά ζητήματα. Επίσης είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C.
Ρόδια που είναι πλούσια σε βιταμίνες και ο χυμός τους συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου από παθήσεις της καρδιάς, αρτηριοσκλήρωση. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες.
Μανταρίνια, πορτοκάλια πλούσια σε γεύση και φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού. Βιταμίνες A, C, κάλλιο, που είναι επίσης απαραίτητο για την υγεία των οστών, καθώς συμβάλλει και στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης.
Για τα μήλα τι να πει κανείς, όλοι ξέρουν πόσο "γεμάτα υγεία" φρούτα είναι. Βιταμίνες, A, B, C, Ε, K, φυτικές ίνες. Βοηθούν στην αντιγήρανση και στη λάμψη της επιδερμίδας με τα αντιοξειδωτικά συστατικά του, στο ευερέθιστο έντερο, στην καλή υγεία των δοντιών, στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο παχέος εντέρου, παγκρέατος και ήπατος. Οι φυτικές ίνες της φλούδας του αυξάνουν την καλή χοληστερίνη  HDL και μειώνουν την κακή LDL.
Θέλετε κι άλλα για να προτιμήσετε τα φρούτα της εποχής;

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ