Αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της... επιδρομής από τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο, όπου θα τοποθετηθούν -κατά μήκος του- επιφανειακά δίχτυα για την προστασία των λουόμενων.
Παράλληλα, αναμένεται η ένταξη της ευρύτερης περιοχής του κορινθιακού κόλπου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
[Μία από τις μέδουσες, Pelagia noctiluca, που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό κόλπο - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ] Μία από τις μέδουσες, Pelagia noctiluca, που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό κόλπο.
Οι τσούχτρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες εμφανίζονται κάθε 8 με 12 χρόνια. Η πληθυσμιακή έκρηξη των μεδουσών αποτελεί οικολογικό και περιβαλλοντικό ζήτημα, το οποίο συνδέεται ταυτόχρονα με την κλιματική αλλαγή, τη θερμοκρασία των θαλασσών και τα θαλάσσια ρεύματα, αλλά και την υπερ-αλίευση και τη θαλάσσια ρύπανση.
Το φαινόμενο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην περιοχή, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως υπάρχουν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων.