Κινητός Κινηματογράφος Δήμου Πατρέων: Αφιερωμένη στον Φάνη Τσιμιγκάτο η αποψινή προβολή "Βγες έξω και τρέξε"

στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς - ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟ TEMPO24.GR

H «Μεγάλη Οθόνη» της ενότητας του Θερινού Κινητού Κινηματογράφου, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, «μετακομίζει» σήμερα στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς ( Πάρκο Φανη Τσιμιγκάτου), με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Free To Run” - «Βγες έξω και τρέξε».

Η ταινία - είναι αφιερωμένη στον πατρινό πρωταθλητή δρόμων αντοχής μεγάλων αποστάσεων Φάνη Τσιμιγκάτο. Η επιλογή του χώρου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Γίνεται στην αρχή της χωμάτινης διαδρομής, που ο Φάνης, με πείσμα και κόντρα σε όλους, αντιμετωπίζοντας ακόμα και...δικαστικές διώξεις, με προσωπική εργασία, κατόρθωσε να φτιάξει αυτήν την διαδρομή και να μας την αφήσει πολύτιμη κληρονομιά - αφηγείται την εκπληκτική, άγνωστη ιστορία του κινήματος του τρεξίματος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών

Η ταινία αναδεικνύει τις ιδεαλιστικές απαρχές του τζόκινγκ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, τον αγώνα για το δικαίωμα στο να τρέχουν οι άνθρωποι – ειδικά οι γυναίκες – ενάντια στον συντηρητισμό των επίσημων αθλητικών σωματείων, και την έκρηξη της επιθυμίας των ανθρώπων να συμμετάσχουν σε αγώνες δρόμου και μαραθώνιους.

Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης μέχρι τα μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα των Ελβετικών Άλπεων, άνδρες και γυναίκες, πρωταθλητές ή οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, γίνονται πρωταγωνιστές της ανείπωτης, μέχρι σήμερα, ιστορίας του τρεξίματος.

Πρόκειται για μία παραγωγή γεμάτη έμπνευση, πολιτική, δυναμική, πανανθρώπινη. Δεν είναι μία ταινία για την άσκηση ή για τους ανθρώπους που γυμνάζονται. Είναι το μανιφέστο για το δικαίωμα του καθένα μας να τρέχει ελεύθερος.

*Ο Φάνης Τσιμιγκάτος υπήρξε αθλητής της Παναχαϊκής και μέλος της εθνικής ομάδας, πέντε φορές πανελληνιονίκης στον Μαραθώνιο, με νίκες στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας και σε άλλους διεθνείς αγώνες.,

Ώρα έναρξης των ταινιών 21:30. Είσοδος ελεύθερη. Όλες οι ταινίες είναι με ελληνικούς υπότιτλους.

*Στον σύνδεσμο της DANAOS FILMS, μπορείτε να βρείτε πολύτιμο πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό για την ταινία"

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ