Πάτρα: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τριήμερο μαθητικό φεστιβάλ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

στις 25, 26 και 27 Ιουνίου

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2017 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Πολιτιστικά Θέματα διά της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Δρ. Φρύνης Κωσταρά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

    Σκοπός του Μαθητικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών που συμμετείχαν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 σε Πολιτιστικά Προγράμματα, καθώς και η διάχυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την υλοποίησή τους στην τοπική κοινωνία, ενισχύοντας την ταυτότητα του ανοιχτού πολιτισμικού και κοινωνικού σχολείου.

    Στο Φεστιβάλ, το οποίο ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, συμμετείχαν 30 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στα συγκεκριμένα Πολιτιστικά Προγράμματα, που παρουσιάστηκαν, έλαβαν μέρος συνολικά 835 μαθητές και 85 εκπαιδευτικοί.

Το Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ περιελάμβανε παράλληλα δύο μέρη:
1) Παρουσιάσεις αποσπασμάτων θεατρικών και μουσικοχορευτικών δρώμενων, οπτικοακουστικές προβολές έργων πολιτισμού & τέχνης.

2) Τριήμερη Εκπαιδευτική Έκθεση με μαθητικά έργα (φωτογραφία, εικαστικές δημιουργίες, αφίσες, μαθητικός Τύπος, έντυπες ερευνητικές εργασίες, κατασκευές, έκθεση χειροποίητου κοσμήματος, τεχνολογικές δημιουργίες, ρομποτική).

    Η ανταπόκριση και η προσέλευση του κοινού και τις τρεις μέρες, με αποκορύφωμα τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, ήταν πολύ μεγάλη. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης  κ. Σοφία Χριστοπούλου, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Β/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και πλήθος μαθητών.

    Οι μαθητές εντυπωσίασαν με τις πρωτότυπες δημιουργίες τους, το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, καθώς και την υψηλή ποιότητα των έργων τους, χαρίζοντας σε όσους επισκέφθηκαν το φεστιβάλ τρεις υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές τέχνης και πολιτισμού.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ