Συμμετοχή των εργαζομένων της Frigoglass στην κινητοποίηση – πορεία της 25ης Ιουνίου

Ανακοίνωση του σωματείου «Η Αλληλεγγύη»

Στη μεγάλη κινητοποίηση – πορεία της 25ης Ιουνίου θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στη FRIGO-GLASS ΑΒΕΕ  στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου

FRIGO-GLASS ΑΒΕΕ Κ.ΑΧΑΙΑΣ

<<Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ>>: 

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Πατρέων απευθύνει κάλεσμα αγώνα , για μια ακόμα φορά , στο Πατραϊκό λαό, ώστε να κινητοποιηθεί ενάντια στη μάστιγα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης , της μαύρης εργασίας , της εργασίας χωρίς ασφάλεια και δικαιώματα.

          Οι εργαζόμενοι της FRIGOGLASS γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει ανεργία αφού πάνω από 100 συνάδελφοί μας έχουν απολυθεί τα τελευταία χρόνια από την εταιρεία με την μορφή της <<οικειοθελούς αποχώρησης >>. Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει υποαπασχόληση , αφού καλούμαστε για τρίτη φορά να δουλέψουμε εκ περιτροπής τριήμερη εργασία , μέσα σε λίγα χρόνια. Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει διαθεσιμότητα, τι σημαίνει μείωση μισθών από 26% έως 66% .

Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει εργοδοτική αυθαιρεσία, κοροιδία ,αναλγησία. Γνωρίζουμε καλά  τι σημαίνει να έχεις να αντιπαλέψεις  τον εργοδότη και το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει.

Μέσα σε όλη αυτή τη πορεία μάθαμε και άλλα πράγματα. Μάθαμε τι σημαίνει να σπας την απομόνωση και να βγαίνεις με τα δίκια σου στο κόσμο. Να καταγγέλλεις και να αποκαλύπτεις την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να αντιστέκεσαι με όσα μέσα έχεις και να μην συμβιβάζεσαι με αυτή. Να αναζητάς συμμάχους , να ορθώνεις ανάστημα , να οργανώνεσαι και να πολεμάς . Να χτίζεις γέφυρες με τους ομοίους σου και όσους τους ακουμπούν αυτά τα προβλήματα. Να βρίσκεις νόημα και ομορφιά στον αγώνα. Έναν αγώνα που δεν είναι στενός , αλλά αγκαλιάζει όλη την εργατική τάξη.

Μάθαμε πως μόνο μέσα από την οργάνωση , τη συλλογικότητα , τη μαζικότητα , μπορούμε να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και όσα μας στερούν .

          Γι’ αυτό χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε στη κινητοποίηση του Πατραικού λαού υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων κατά της ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

 

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ , ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ , ΘΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ  25 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ