"Μαύρισε" ο ουρανός της Πάτρας- Έπεσε δέντρο στην Μαιζώνος- ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

πυκνά σύννεφα μαζεύτηκαν στον ουρανό

Νεώτερο: 20.50 Κινδυνεύει να μην γίνει  είναι  ο β΄ τελικός της Α1 ΕΣΚΑ-Η ανάμεσα σε Παναχαϊκή και ΕΑΠ, στο «κλειστό» της ΠΓΕ  καθώς ήδη η οροφή του κλειστού γυμναστηρίου άρχισε να στάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που θα επαναληφθεί αν ξαναβρέξει. Σε λίγο ξεκινάει το παιχνίδι και όλα δείχνουν ότι θα διαξαχθεί μόνο εφόσον δεν επιστρέψει η βροχή.

Νεώτερο: 19.46 Από τους ανέμους που πνέουν στην πόλη της Πάτρας, έπεσε πριν από λίγο δέντρο στην οδό Μαιζώνος στο ύψος του παλιού Αρσακείου. Στο σημείο πηγαίνει η Πυροσβεστική ενώ κλήθηκε και η αστυνομία.

Μαύρισε ξαφνικά ο ουρανός της Πάτρας, προμηνύοντας το νέο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δεΛτίο της η ΕΜΥ. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, πυκνά σύννεφα μαζεύτηκαν στον ουρανό, ενώ πνέουν άνεμοι και ξεκίνησε να βρέχει.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού  προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

1. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (28/05).

2. Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική) και την Εύβοια μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

3. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Πού εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές αναμένεται να σημειωθούν το Σάββατο, σύμφωνα με τη πρόγνωση της ΕΜΥ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανόν να συνοδεύονται και τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 20 βαθμούς κελσίου.

Ανεμοστρόβιλος στην Σητεία

Ένα ασυνήθιστο για την εποχή φαινόμενο είδαν στη Σητεία οι κάτοικοι της περιοχής του Πετρά και των Λιβαδίων το μεσημέρι του Σαββάτου (27/5/2017).

Οι ισχυροί άνεμοι που αναπτύχθηκαν δημιούργησαν έναν ανεμοστρόβιλο ξαφνιάζοντας όσους το είδαν.

Aπό την ένταση των ανέμων ξεριζώθηκαν δένδρα σε ορισμένες περιοχές και σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ηράκλειο: Ζημιές στην αγροτική παραγωγή

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν σήμερα στην Ανατολική Κρήτη, με ισχυρές καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι, ανέμους και κατά τόπους ανεμοστρόβιλους έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, σύμφωνα με τους αγρότες.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η πρωτοβουλία της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης οργανώνει έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα προκειμένου να εκτιμηθεί η έκταση των καταστροφών.

Σε επιφυλακή ο δήμος Πατρέων

Ο δήμος της Πάτρας βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα μέχρι και αύριο Κυριακή  28/5 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 3817/26.5.2017 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Μηχανολογικού Εξοπλισμού , Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου  , Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ  , Δ/νση Έργων Υποδομής  , ΔΕΥΑΠ  , Δ/νση Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού

Σχεδιασμού & Δόμησης , Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ