Δυτική Αχαΐα: Χωρίς νερό καλοκαιριάτικα Σαγέικα, Μετόχι, Λάππα, Βουπράσιο - Ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΔ στη ΔΕΗ

ΑΝΑΣΤΆΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΊΑ

Στο ποσό των 1.619.156,52 ευρώ ανέρχεται η συνολική οφειλή για κατανάλωση ρεύματος που οφείλει η ΔΕΥΑ Δυμαίων στη ΔΕΗ για τη λειτουργία των αντλιοστασίων. 

Χθες ξεκίνησαν οι εκ περιτροπές διακοπές σε αντλιοστάσια (Σαγέικα, Μετόχι, Λάππα, Βουπράνιο) από τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το έγγραφο ΔΕΗ που έχει αποστείλει στη ΔΕΥΑ Δυμαίων, το χρέος ανέρχεται στα 1.619.156,52 ευρώ. Η υπηρεσία είχε προχωρήσει σε διακανονισμό με 100 μηνιαίες δόσεις με την εγγύηση του δήμου. Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η ΔΕΥΑΔ έπρεπε να είχε καταβάλει στη ΔΕΗ μέχρι τις 18 Απριλίου το ποσό των 60.000 ευρώ, κάτι το οποίο δεν συνέβη. Η αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ, ενημέρωσε στις 10 Μαΐου τη ΔΕΥΑΔ, να εξοφλήσει το ποσό των 60.000 μέχρι τις 12 Μαΐου καθώς να προβεί η δημοτική επιχείρηση στον διακανονισμό της υπόλοιπης οφειλής όπως προβλέπεται από τους όρους. 

Η ΔΕΥΑΔ δεν φάνηκε συνεπής και η ΔΕΗ προχώρησε στις διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια, όπως είχε προειδοποιήσει.

Οι διακοπές ρεύματος θα γίνουν εκ περιτροπής μέχρι τις 19 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ αν δεν καλυφθούν οι οφειλές βάσει των όρων του διακανονισμού, οι διακοπές θα είναι συνεχείς.

Το πρόγραμμα των εκ περιτροπής διακοπών έχει ως εξής:

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ