Μαλλιά: Τα SOS tips για τις διακοπές

Εστιάζουμε στην ενυδάτωση

Λέμε «ναι» στη θάλασσα, στα παιχνίδια στον ήλιο και απολαμβάνουμε τις πιο ξεκούραστες μέρες του χρόνου.  Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε τη φροντίδα των μαλλιών μας. Το χλώριο, το θαλασσινό νερό και ο ήλιος κρύβουν «παγίδες» και απειλούν την υγεία τους.

Το αποτέλεσμα; Οταν έρθει ο Σεπτέμβρης, τα μαλλιά είναι πιο ξηρά, άτονα και θαμπά, έχουν ψαλίδα, άγρια υφή, φριζάρισμα και φυσικά έχουν χάσει το ζωντανό χρώμα τους. Για να μη συμβεί και φέτος κάτι τέτοιο, εφαρμόζουμε τα παρακάτω SOS tips που θα προφυλάξουν τα μαλλιά μας από το σπάσιμο, την ψαλίδα, το φριζάρισμα και τη θαμπή όψη, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Και το καλύτερο είναι ότι δεν απαιτούν παρά ελάχιστα λεπτά καθημερινά.

-1 Εστιάζουμε στην ενυδάτωση

Για να παραμείνουν υγιή και απαλά τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πρέπει να τους προσφέρουμε την απαραίτητη θρέψη. Ετσι μετά το λούσιμο χρησιμοποιούμε απαραιτήτως μάσκα και conditioner που θα βοηθήσουν στο ξέμπλεγμα και την πρόληψη του σπασίματος και της ψαλίδας.

Επίσης το leave in conditioner είναι must

Με αυτόν τον τρόπο σφραγίζουμε την πορώδη επιφάνεια της τρίχας και αποτρέπουμε τις εξωτερικές επιθέσεις να διεισδύσουν στο εσωτερικό της και να την αφυδατώσουν ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, η σύνθεση χάρη στη ζέστη απορροφάται από την τρίχα ενισχύοντας την απαλότητα και την ανθεκτικότητά της. Στο τέλος του καλοκαιριού θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην απαλότητα των μαλλιών μας και τη λάμψη τους.

-2 Προσφέρουμε στοχευμένη φροντίδα στα βαμμένα μαλλιά

Οι ακτίνες UV και το νερό είτε της θάλασσας είτε της πισίνας είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των βαμμένων μαλλιών. Ο λόγος είναι ότι αλλοιώνουν τις φυσικές χρωστικές ουσίες, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφουν τα λιπίδια τους με αποτέλεσμα τη θαμπάδα και την αποδυνάμωση. Ετσι χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν αλλά και ενυδατικές συνθέσεις που προστατεύουν το χρώμα και αναζωογονούν τη λάμψη τους. Επιπλέον αν έχουμε βαμμένα ξανθά μαλλιά, λουζόμαστε μία με δυο φορές την εβδομάδα με ένα μοβ σαμπουάν. Αυτό εξουδετερώνει τις κιτρινίλες και τους θερμούς τόνους και επαναφέρει τη σωστή απόχρωση. Ιδανικά επιλέγουμε και μία μάσκα που επανορθώνει την ευαισθητοποιημένη τρίχα και προσφέρει την κατάλληλη δόση φροντίδας που έχει ανάγκη.

-3 Δεν ξεχνάμε την αντηλιακή προστασία τους

Προστατεύουμε τα μαλλιά αλλά και το τριχωτό από τον ήλιο, φορώντας ένα καπέλο. Επιπλέον βάζουμε μονίμως στην τσάντα θαλάσσης μία αντηλιακή σύνθεση που προστατεύει και διατηρεί τη λάμψη και την υγεία τους. Τι κάνουμε: Ψεκάζουμε σε στεγνά ή νωπά μαλλιά πριν ή και κατά τη διάρκεια της έκθεσης και ανανεώνουμε μετά την επαφή με το νερό.

-4 Προσπαθούμε να αποφύγουμε το πιστολάκι και τα εργαλεία θερμότητας

Η ζέστη και ο ήλιος καταπονούν ήδη την τρίχα, η οποία δε χρειάζεται επιπλέον θερμότητα. Ετσι επιδιώκουμε να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά και υιοθετούμε ένα πιο χαλαρό και ανάλαφρο καλοκαιρινό χτένισμα, όπως το wet look ή το επιμελώς ατημέλητο boho στυλ ή αλλιώς beach waves.

Εxtra tip: Αν έχουμε μακριά μαλλιά, τα πιάνουμε σε ένα σινιόν ή πλέκουμε κοτσίδες, όταν πάμε στην παραλία, προκειμένου να τα προστατεύσουμε από το μπέρδεμα.

Διαβάστε επίσης