Επίσκεψη του Γάλλου Πρέσβη στην Αχάϊα Κλάους ΦΩΤΟ

τη δευτερα

Την Δευτέρα 15 Μαΐου το πρώτο Οινοποιείο της Ελλάδας, την Αchaia Clauss, επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Γαλλίας εξοχότατος κύριος Christophe Chantepy. Συνοδευόμενος από τον Aναπληρωτή επικεφαλής της Οικονομικής υπηρεσίας της Πρεσβείας κύριο Olivier Dovergne, την Πρόξενο της Γαλλίας στην Πάτρα κυρία Δευτεραίου, την διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κυρία Πετροπούλου-Κονάν, την κυρία Πανά, επίσης του Γαλλικού Ινστιτούτου και τον κύριο Μιχαλόπουλο, αστυνομικό διευθυντή.

Ο υψηλός φιλοξενούμενος, ο οποίος μας εξέπληξε ευχάριστα με τα πολύ ευγενικά ελληνικά του, ξεναγήθηκε στο Βαρελάτικο και στο Αυτοκρατορικό Κελλάρι, όπου δεν δίστασε να δοκιμάσει το σιρόπι της Μαυροδάφνης που διαρρέει από τα γιγαντιαία βαρέλια της Τεργέστης του 1882.

Μετά από μία σύντομη επίσκεψη και στην ιστορική Κάβα Δανιηλίδος οι εκλεκτοί επισκέπτες κατέληξαν στην Έπαυλη του Clauss, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα βραβεία της Μαυροδάφνης στις κρατικές εκθέσεις κρασιών της Γαλλίας και τα ευχαριστήρια των Γάλλων σημαντικών προσωπικοτήτων που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί το Οινοποιείο. 

Απόλαυσαν Μαυροδάφνη Reserve του 1999. Και έδωσαν αμοιβαίες υποσχέσεις για περαιτέρω συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα.

Ο κύριος Πρέσβης αποχωρώντας μας άφησε στο Βιβλίο επισκεπτών τις εντυπώσεις του:

«Οι άγγελοι βρήκαν εδώ την αγαπημένη τους κατοικία.

Χρόνο με το χρόνο, δεκαετία με δεκαετία, έχουν το μερίδιό τους από το πιο εκλεκτό όλων των νέκταρ.

Εδώ βρίσκεται η ιστορία που σέβομαι αληθινά.

Πολλά ευχαριστώ για την τόσο θερμή υποδοχή.

           

Christophe Chantepy

Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα

15 Μαΐου 2017»

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ