Επίσκεψη μαθητών-εκπαιδευτικών από την Ιταλία και το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών στα Παλαιά Σφαγεία

Μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα

Το απόγευμα της Τετάρτης, 17/5/2023 και ώρα 7:30 μ.μ. στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Φύλακες της μνήμης -  Squardi de memoria”, με έργα του ζωγράφου Georges de Canino στην αίθουσα εκθέσεων (Κ4) των Παλαιών Σφαγείων, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων από κοινού με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών, τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων επισκέφθηκαν 20 μαθητές από σχολεία της Ιταλίας και από το Πειραματικό Σχολείο συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς τους.

Η σημαντική έκθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, είναι ενταγμένη στο κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών με το σχολείο Istituto di istruzione Superiore “Largo Brodolini” της Ρώμης με θέμα την ιστορική μνήμη, την αντίσταση και το ολοκαύτωμα.  

Μετά τα εγκαίνια στην αίθουσα Κ4, οι μαθητές με τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν την έκθεση αγιογραφίας και ψηφιδωτού «Φως εγένετο δια μέσου χρωστήρος και ψηφίδων» των Παύλου Αποστολίδη και Χαράλαμπου Σκιώτη που φιλοξενείται στην αίθουσα Κ7 του πολυχώρου.

3_2.jpg

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την αίθουσα των δημιουργικών εργαστηρίων (ΝΚ1), όπου η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή τους καλωσόρισε και τους μίλησε για το Πατρινό Καρναβάλι, για τη λειτουργία του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων, τον ρόλο της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα εργαστήρια, τις κατασκευές μάσκας, τη σχέση με την Απουλία μέσω του προγράμματος Sparc καθώς επίσης και την μελλοντική συνεργασία στο επόμενο Πατρινό Καρναβάλι με το Βιαρέτζιο και το φημισμένο Καρναβάλι της πόλης.

Σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα (καρναβαλικές καρφίτσες 3D) και σε όλους τους εκπαιδευτικούς καρναβαλικές καρφίτσες 3D, λευκώματα και έντυπο υλικό του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά και χειροποίητες μάσκες, φτιαγμένες με την παραδοσιακή μέθοδο του χαρτώματος.

Τα αναμνηστικά-καρφίτσες δημιουργούνται με τη σύγχρονη τεχνική 3D printing (τρισδιάστατης εκτύπωσης) σε σχεδίαση του Δημήτριου Βάρδα, ο οποίος προσάρμοσε δημιουργικά στο ψηφιακό, τρισδιάστατο σχέδιό του το εμπορικό σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού και παραχώρησε δωρεάν το σχέδιό του στην ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για την αναπαραγωγή των αναμνηστικών. Η καρφίτσα επιζωγραφίστηκε από εργαζόμενη-εικαστικό της Δομής προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ