Πάτρα: Σήμερα η εκδήλωση «Η Αχαΐα της σταφίδας»

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΑΡΙ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η προσέγγιση του απόηχου της ακμής και της παρακμής της σταφίδας για την πόλη των Πατρών και την Αχαΐα γενικότερα αποτελεί το θέμα της εκδήλωσης στις πρώην Σταφιδαποθήκες Μπάρρυ, σε ένα εμβληματικό για την πόλη κτήριο της εποχής της σταφίδας, στο οποίο στεγάζεται σήμερα η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το προϊόν της σταφίδας και ο κύκλος εργασιών και συμφερόντων γύρω από αυτό, με την εμπλοκή πλήθους ανθρώπων, ήταν η γενεσιουργός αιτία ιστορικών, πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων, που μένει ακόμα να αποσαφηνιστούν και να προσδιοριστούν. Γιατί η σταφίδα τελικά είχε πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όσο ενδεχομένως γνωρίζουμε και προκάλεσε ακόμα και ένοπλες εξεγέρσεις, κυβερνητικές κρίσεις, εσωτερικές μετακινήσεις πληθυσμών, οικονομική ανάπτυξη και επέμβαση ξένων συμφερόντων.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» (http://politeiamag.blogspot.gr/) προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια τα ξεχασμένα γεγονότα και διοργανώνει σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 19.00΄ εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η Αχαΐα της σταφίδας» στο θέατρο του εκπαιδευτικού χώρου Μπάρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (Σανταρόζα 7 & Καρόλου).  

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Στάθης Κουτρουβίδης, Δρ Ιστορίας, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Βασίλης Κ. Λάζαρης, Ιστορικός

Χρήστος Αθαν. Μούλιας, Δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας

Άλμπερτ Μπάρρυ, Στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ