Δυτική Αχαΐα: Οικονομική ενίσχυση για τρία αθλητικά σωματεία

αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο

Ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου δυτικής Αχαΐας, την οικονομική ενίσχυση της Αχαϊκής – το οποίο ήταν το θέμα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και της Αχαγιάς 82 και του Πανμοβριακού.

Το αίτημα για οικονομική ενίσχυση της Αχαϊκής είχε τεθεί από τον Διονύση Γκοτσούλια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αρχές Απριλίου με τον δήμαρχο να συμφωνεί εκτιμώντας ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ενίσχυσης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος. Ακολούθησε το αίτημα της Αχαϊκής στις 13 Απριλίου και κατόπιν, το αίτημα της παράταξης του Διονύση Γκοτσούλια το οποίο έγινε αποδεκτό κι έτσι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Το σώμα συνεδρίασε με γνώμονα τη «φόρμουλα» που θα πρέπει να βρεθεί ώστε να ενισχυθεί η Αχαϊκή, αφού σε αυτή τη βάση συμφωνούσαν όλοι οι σύμβουλοι. Δεδομένου ότι ο δήμος βάσει του άρ. 202, μπορεί να διαθέσει το 1,5% των ετησίων εσόδων του που ανέρχονται στα 7.600.000 ευρώ, σε σωματεία και συλλόγους, όχι όμως για λειτουργικά έξοδα, αλλά για αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις. Με βάση τη διασφάλιση της επιχορήγησης, την εισήγηση έκανε από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Γκοτσόπουλος. Ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή έτσι κι αλλιώς προβλέπει τη βοήθεια των αθλητικών σωματείων και των συλλόγων της περιοχής. Τόνισε επίσης ότι η περιοχή έχει 18 αθλητικά σωματεία (4 στον Λάρισσο, 4 στη Μόβρη, 8 στη Δύμη (ποδοσφαιρικά και μπασκετικά) και δύο στην Ωλενία. Σε ότι αφορά την πρόταση ήταν ότι, πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά και ο Πανμοβριακός αλλά και η Αχαγιά 82, διότι διακρίθηκαν και οι δύο ομάδες στα ανάλογα πρωταθλήματα, προσθέτοντας ότι ο δήμος μέσω του ΟΤΑΔ προβλέπει και βοηθά όλα τα σωματεία της περιοχής. Σε ότι αφορά την Αχαϊκή ο κ. Γκοτσόπουλος είπε ότι ήδη έχει εγκριθεί κονδύλι για τη συντήρηση του γηπέδου της Αχαϊκής και υπάρχει υπάλληλος ο οποίος εργάζεται στο γήπεδο. 

«Δεν διαφωνούμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και πρέπει όλοι να βοηθηθούν. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε. Όπως όμως είναι δύσκολες εποχές  για τα αθλητικά σωματεία, έτσι είναι και για τους δήμους», σημείωσε ο κ. Γκοτσόπουλος.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής τελικώς, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο για οικονομική ενίσχυση και των τριών σωματείων ως εξής: 

Αχαϊκή 3.000 ευρώ

Πανμοβριακός 1.000 ευρώ 

Αχαγιά 82  1.000 ευρώ. 

Β.Ι.ΑΘΑΝ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ