Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο νεογνό μετά από επιπλοκή στη γέννα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σοβαρές επιπλοκές μετά από χειρουργείο καισαρικής τομής εμφάνισαν έγκυος γυναίκα και νεογνό την περασμένη Παρασκευή στα πολύπαθα χειρουργεία Ζακύνθου, τα οποία, όπως υποστηρίζει με νέα καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ, «άνοιξαν με το ζόρι, με εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη».

Οι καταγγελίες που δημοσιεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι ανησυχητικές. Όπως μετέδωσε ο Alpha το νεογνό έπρεπε να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών όπου και νοσηλεύεται.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο κ. Πολάκης φαγώθηκε να ανοίξουν τα χειρουργεία της Ζακύνθου. Μάλιστα  η Διοίκηση ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη καισαρική τομή εγκύου γυναίκας… Θυμίζουμε ότι η αίθουσα Μαίευσης βρέθηκε γεμάτη Νοσοκομειακά μικρόβια που ευθύνονται για σοβαρές Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, με βάση το πόρισμα των Ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποίησαν τους σχετικούς ελέγχους».

Όπως υποστηρίζουν στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η μητέρα εμφάνισε μετεγχειρητικές επιπλοκές. Εμφάνισε αυξημένα εργαστηριακά ευρήματα (19.000 λευκά, αυξημένη CRP και Ηπατικά Ένζυμα). Το δε νεογνό εμφάνισε αυξημένη CRP, εξέταση αίματος που καθορίζει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό.

Η ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί τους λόγους στους οποίους μπορεί να οφείλονται όλα αυτά και τα οποία σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την ανακοίνωση αναδεικνύουν την επικινδυνότητα της λειτουργίας των χειρουργείων και της αίθουσας Μαίευσης.

Η ανακοίνωση καταλήγει με καταγγελίες τόσο προς τον κ. Πολάκη όσο και προς την διοικήτρια του Νοσοκομείου και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

«Το νεογέννητο με εντολή των Παιδιάτρων του Νοσοκομείου Ζακύνθου διεκομίσθει εσπευσμένως στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο Πατρών και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου και ο Διοικητής  6ης ΥΠΕ για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, δεν επιθυμούσαν την διακομιδή του νεογνού από το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Προσπάθησαν να την εμποδίσουν.

Πάνω από την υγεία του νεογνού έβαλαν την προπαγάνδα, την αποφυγή της κατακραυγής  και το πολιτικό κόστος.

Παίζουν με τις ζωές των Ασθενών και μάλιστα νεογνών. Συνεχίζουν να το κρατάνε κρυφό. Παίζουν κρυφτούλι. Πέραν από ντροπή δεν τους αξίζει τίποτα άλλο. Έκαναν πειραματόζωα μητέρα και νεογνό.

Κινήσεις πανικού από τον κ. Πολάκη και τους συν αυτώ που έχασαν τη μπάλα. Επιτέλους ας κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να αποκαλύψουν υπεύθυνα τα αίτια του θανάτου της γυναίκας μετά από εγχείριση ρουτίνας και να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία με απόλυτη ασφάλεια. Κρίμα».

Διαβάστε επίσης