Πάτρα: Πότε προκηρύσσεται η πρόσκληση στελέχωσης των Πολυιατρείων γειτονιάς - Τον Ιούνιο η λειτουργία τους

Ο σχεδιασμός για το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και το ΙΚΑ Ζαρουχλεΐκων

Στις 30 Απριλίου θα προκηρυχθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος, για την στελέχωση των 10 πολυιατρείων σε γειτονίες της Πάτρας, της νέας δομής πρωτοβάθμιας παροχής φροντίδας και υγείας, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρη Κωστακιώτη, στο ραδιόφωνο του Αντέννα Πάτρας 105,3 και τον Απόστολο Βουλδή.

Η διαδικασία της δημιουργίας των τουλάχιστον 10 πολυιατρείων σε γειτονίες της Πάτρας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς.

kostakiotis_tempo24.gr_.jpg

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας η 6η ΥΠΕ στο πλαίσιο αναζήτησης  χώρων,  έχει ήδη συζητήσει με τον Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση ακινήτων.  «Υπάρχει ήδη χρηματοδότηση που αφορά στην ενοικίαση, αλλά και στην πρόσληψη του προσωπικού» δήλωσε ο κ. Κωστακιώτης για να προσθέσει «προς πρόκειται για δέσμευση του υπουργού Υγείας».

Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ

Τα πολυιατρεία της γειτονιάς, θα στελεχωθούν με Γενικό Ιατρό και ιατρικές ειδικότητες, που στοχευμένα θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας και φροντίδας σε πρωτοβάθμια επίπεδο.

Σε κάθε πολυιατρείο θα απασχολούνται 13 άτομα, γιατροί , παραϊτρικό και διοικητικό προσωπικό.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Συνολικά 10 θα είναι τα πολυιατρεία που θα αναπτυχθούν στις γειτονιές της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρεις του Δήμου.

Μεταξύ αυτών θα είναι η περιοχή του Αγίου Αλεξίου, της Άνω Πόλης, τα Ζαρουχλέϊκα, το Προάστειο, το Ρίο, η Παραλία, τα Δεμένικα και ο Άγιος Βασίλειος.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΩΝ

Την διαβεβαίωση για συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, εξέφρασε ο Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Κωστακιώτης, βάζοντας τέλος στα σενάρια που θέλουν κατάργηση της συγκεκριμένης δομής Υγείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του και για το μέλλον του ΙΚΑ Ζαρουχλεϊκών.

Το υποκατάστημα του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης θα διατηρηθεί ως έχει , ωστόσο ο κ. Κωστακιώτης αποκάλυψε αναζητείται χώρος μεταστέγασης του στην ίδια περιοχή, καθώς οι υπάρχουσες ανάγκες δεν πληρούν τις υπηρεσίες Υγείας.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ