Πάτρα: Σήμερα η πορεία ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσοφοβία και τον σεξισμό

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ.

Πορεία ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσοφοβία και τον σεξισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στην Πάτρα από την οργανωτική ομάδα του 2ου Patras Pride.

Η πρόσκληση που απευθύνεται μέσω fb έχει ως εξής:

"Η ομοφοβία, η αμφιφοβία, η τρανσφοβία, ο σεξισμός και κάθε μορφή καταπίεσης συνεχίζουν να στοχοποιούν και να απειλούν τις ζωές μας. Οι κοινωνικές νόρμες που μας θέλουν μέσα σε καλούπια και η συνεχόμενη αναπαραγωγή συγκεκριμένων στερεοτύπων μας καταπιέζουν και μας περιθωριοποιούν. Παρ’ όλα αυτά, ο αγώνας για πρόοδο στα θέματα που αφορούν τα ζητήματα της LGBTQI+ κοινότητας, και όχι μόνο, συνεχίζεται δυναμικά. Έτσι και εμείς παλεύουμε κάνοντας το επόμενο βήμα στο δρόμο της διεκδίκησης των ίσων δικαιωμάτων.
Η οργανωτική ομάδα του 2ου Patras Pride, Φεστιβάλ Υπερηφάνειας για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας Ενάντια στην Καταπίεση και τις Διακρίσεις, αποφάσισε να μην περιορίσει τις δράσεις της σε μία μόνο ημέρα υπερηφάνειας και διεκδίκησεων. Γι’ αυτό, οργανώνει την Παρασκευή, 31/3, πορεία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των LGBTQI+ ατόμων και της ορατότητας στο δημόσιο χώρο.

Καλούμε να έρθετε και να ενισχύσετε τον αγώνα μας ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις με την παρουσία σας."

Διαβάστε επίσης