Την 1η Μαρτίου επίσημα η "Μαρινόπουλος" στα χέρια του Σκλαβενίτη - Αισιοδοξία και προβληματισμός στους εργαζόμενους στην Αχαΐα

Η ανακοίνωση προς τους προμηθευτές

Τονωτική ένεση για τους εργαζόμενους στα καταστήματα Μαρινόπουλος στην Πάτρα και στην ευρύτερη Περιφέρεια, αποτελεί η ανακοίνωση πως την 1η Μαρτίου και τυπικά προγραμματίζεται να λειτουργήσει η θυγατρική της Σκλαβενίτης "Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη", η οποία θα απορροήσει το δίκτυο 361 καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλος.  

 Την  συγκεκριμένη ημέρα  θα ενεργοποιηθεί το ΑΦΜ  της νέας εταρείας τόσο σε επίπεδο τιμολογίων προς τους προμηθευτές όσο και σε επίπεδο αποδείξεων που θα λαμβάνουν οι πελάτες που θα επισκέπτονται τα καταστήματα.

Η "Σκλαβενίτης" απέστειλε επιστολή την περασμένη εβδομάα στους προμηθευτές του Μαρινόπουλου, επιβεβαιώνονταςτην θετική ολοκήρωση της συμφωνίας, ωστόσο δεν δεν γίνεται αναφορά για το τι θα συμβεί με τα καταστήματα που θα περιέλθουν στην κατοχή της, ωστόσο πληροφορίες θέλουν υπεραγορές που  βρίσκονται σε φάση ριζικής ανακαίνισης σε ότι αφορά τoυλάχιστον τα Carrefour, θα είναι τα πρώτα που θα περάσουν στην νέα εποχή. Συγκεκριμένα τα περισσότερα Carrefour ανακαινίζονται ήδη εν λειτουργία με αλλαγές τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και ότι αφορά την χωροταξία.

Αρκετά από αυτά έχουν πάρει ως ημερομηνία εγκαινίων στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, περίοδο που θα κάνουν εμφάνιση τα πρώτα καταστήματα Σκλαβενίτης στην Βόρεια Ελλάδα.

Η επιστολή "Σκλαβενίτης" στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος, αναφέρεται 

Στην ενημερωτική επιστολή, μέσω της οποίας και επισήμως πλέον η Σκλαβενίτης επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τη θετική έκβαση του deal διάσωσης του δικτύου της Μαρινόπουλος, αναφέρεται πως οι κεντρικοί αποθηκευτικοί χώροι στους οποίους θα πραγματοποιούνται παραδόσεις εμπορευμάτων βρίσκονται σε:

• Σπάτα (θέση "Γιαλού”) του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος 

• Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

• Άνω Λιόσια, ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ. (θέση "Τζαβερδέλλα”,)

• Οινόφυτα Βοιωτίας, 57ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας.

• Ηράκλειο Κρήτης, 15 ΟΤ ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης

Στο email επίσης επισυνάπτονται οι διευθύνσεις και οι αντίστοιχοι κωδικοί GLN των καταστημάτων, ενώ με νεότερο e-mail που θα αποσταλεί από τη Σκλαβενίτης, οι προμηθευτές θα λάβουν και τα κωδικολόγια. Για τις παραγγελίες των ειδών, τις ημερομηνίες και τα σημεία παράδοσης οι προμηθευτές θα  ενημερωθούν εντός των επομένων ημερών από τη "Διεύθυνση Εφοδιασμού” της αλυσίδας. 

Η συγκεκριμένη επιστολή, όμως έχει δημιουργήσει και κάποια σύγχυση στους προμηθευτές, κυρίως σε όσους παραδίδουν στην Κρήτη. 

Και αυτό γιατί, σήμερα στη Μεγαλόνησο, ο επενδυτικός βραχίονας της Σκλαβενίτης είναι η αλυσίδα Χαλκιαδάκης στην οποία ελέγχει ποσοστό 60% και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν τα 18 καταστήματα της Μαρινόπουλος, τα οποία περνάνε στο δίκτυο της θυγατρικής της Σκλαβενίτης, θα μετονομαστούν σε Χαλκιαδάκης ή θα φέρουν το brand Σκλαβενίτης. 

Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει ποιο θα είναι το μοντέλο λειτουργίας σε επίπεδο κεντρικών αγορών και αποθηκών και αν τα δύο δίκτυα, δηλαδή τα καταστήματα της Μαρινόπουλος στην Κρήτη και το δίκτυο της Χαλκιαδάκη, θα γίνουν ένα. Και αν αυτό το δίκτυο, των 40 καταστημάτων της Χαλκιαδάκης και των 18 πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος, θα "τρέξει" μέσω της Χαλκιαδάκης, ή αν τα δυο δίκτυα θα λειτουργήσουν, αυτόνομα σαν ανταγωνιστές παρ´ ότι έχουν τον ίδιο βασικό μέτοχο; 

Mε πληροφορίες από news247.gr και capital.gr

Διαβάστε επίσης