Δημοτικό Ωδείο Πάτρας: Τάξεις σαξόφωνου και κόρνο με δυο καταξιωμένους μουσικούς - ΦΩΤΟ

Τον Guido De Flaviis και την Αγγελική Πουλημένου

Από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών γίνεται γνωστό ότι και στο τρέχον σχολικό έτος  λειτουργούν οι τάξεις σαξόφωνου και κόρνο με δυο καταξιωμένους μουσικούς.

Τον Guido De Flaviis στο Σαξόφωνο και την Αγγελική Πουλημένου στο Κόρνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά δωρεάν για τον πρώτο χρόνο και  από τον δεύτερο χρόνο με έκπτωση 20%.

 

Για περισσότερες  πληροφορίες  στην Γραμματεία του Ωδείου

(Αράτου 23 , τηλ. 2610 271087).     

 

unnamed_6.jpg

                  Guido De Flaviis  -  Σαξοφωνίστας

( Σοπράνο, 'Αλτο, Τενόρο, Βαρύτονο σαξόφωνο )   

 

Ο Guido De Flaviis παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα στο σαξόφωνο με τον καθηγητή Claudio Ceschini στο Teramo και συνεχίζει με τον Daniele Comoglio στην Ακαδημία της Brescia. Το 2004 αποφοιτά με την ανώτερη διάκριση από την Ακαδημία “G. Verdi” του Μιλάνου, υπό την καθοδήγηση του Mario Marzi. Παρακολουθεί σεμινάρια με σημαντικούς σαξοφωνίστες, όπως J.M.Londeix, F.Moretti, D.Libman, C.Delangle, V.David. Το 2005 ξεκινά τις σπουδές του στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Ολλανδίας  “Swellinck” στο Άμστερνταμ, με καθηγητή τον Henk van Twillert, απ’ όπου αποφοιτά με τον τίτλο  Masters with Honours 2007.

     Κερδίζει τις υποτροφίες «Dragoni», «Ferrero», και την ξεχωριστή «Top Talent in Netherlands». Του απονέμεται το πρώτο βραβείο μεταξύ όλων των κατηγοριών για σολίστες, σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς επίσης και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «μουσική δωματίου».

     Δραστηριοποιείται ως ερμηνευτής και συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σύνολα: ντουέτο για σαξόφωνο και κιθάρα, σαξόφωνο και πιάνο, κουαρτέτο, με τα οποία συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε γνωστά Ευρωπαϊκά θέατρα, όπως «Ponchielli» στην Κρεμόνα, «Lingotto» στο Τορίνο, «Dal Verme» στο Μιλάνο, «Grote Zaal» στο Groningen, «Cristofori» και «Muziek Gebouw» στο Άμστερνταμ,”Auditorio National de Musica” στη Μαδρίτη και στη Βιέννη. Συμπράτει με πολλές ορχήστρες, όπως «Scaligeri Ensemble of La Scala», την Ορχήστρα «Cantelli» και  «Verdi» του Μιλάνου, την Ορχήστρα “S.Cecilia” της Ρώμης, την Ορχήστρα Πνευστών του Soncino, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ορχήστρα ,την Λιρικη' και της ΕΡΤ στην Αθήνα και την Κρατικη' Ορχήστρα στην Θεσσαλονίκη  .

    Το 2004 λαμβάνει μέρος στο δίσκο “R-Evolution Suite” του G. Falzone, ως ερμηνευτής (δισκογραφική εταιρία “Soul Note”).

     Από το 2006 είναι μέλος του «The Red Chicken Soup» με τη Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου στα κρουστά. Το ντουέτο ειδικεύεται στη σύχρονη κλασική μουσική συνθετών, όπως Ι. Ξενάκης, L. Naon και πολλών άλλων. Ηχογραφούν και ερμηνεύουν για πρώτη φορά, έργα που τους έχουν αφιερώσει πολλοί συνθέτες. Στη συνέχεια κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους στα μουσικά πράγματα, καθώς εμφανίζονται στο Σαν Ντιέγκο, τη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και  το Άμστερνταμ. Για έξι χρόνια συμμετέχει ως σολίστ στην τοπική ορχήστρα του Τέραμο “I Sinfonici”. Από το 2003 συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα A.C.O. Val Vibrata (AP), με την οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από πενήντα συναυλίες.

      Υπήρξε μέλος του διεθνούς κουαρτέτου σαξοφώνων του Θεόδωρου Κερκέζου. Με το κουαρτέτο σαξοφώνων έχει εμφανιστεί στο Peterhof Palace της Αγίας Πετρούπολης, στο Opera House στο Κάιρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ.α.

      Σε συνεργασία με τους Medeaelectronique ηχογραφεί το CD “Saxotronik”, το οποίο περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις για σόλο σαξόφωνο και σαξόφωνο με live electronic.

      Ζει στην Αθήνα και διδάσκει σαξόφωνο στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας καθώς και στο Ωδείο Εν Οργάνοις, στην Αθήνα.

   unnamed_7.jpg


Αγγελική Πουλημένου – κόρνο

 

Η Αγγελική Πουλημένου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση «Μουσική Εκτέλεση - Κόρνο» με υπεύθυνο καθηγητή τον Αντώνη Λαγό (υποτροφία Ι.Κ.Υ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου “Master's program in Symphonic Orchestra Performance” από το University of Gothenburg της Σουηδίας  με καθηγήτρια στο κόρνο την Lisa Ford (υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση). Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος κόρνου, πτυχίου αρμονίας και αντίστιξης.

Για το έτος 2009 επελέγη αναπληρωματικό μέλος της Ο.Ν.Ε.Ε. (EUYO), ενώ για την χρονιά 2012 υπήρξε μέλος της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων (World Youth Orchestra).

Από το 2006 ως σήμερα συνεργάζεται με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στη θέση του 3ου κόρνου, ενώ υπήρξε μέλος της στο παρελθόν. Επίσης, συνεργάζεται με την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Είναι μέλος του συνόλου «Επτάηχον».

Από το 2003 ως σήμερα έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες: Gothenburg Symphony Orchestra, Gothenburg Wind Orchestra, Orchestra of Göteborgs Konsertkör, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, κ.ά.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κόρνου και μουσικής δωματίου με σπουδαίους μουσικούς ανά τον κόσμο, ενώ έχει παίξει υπό την διεύθυνση εξίσου σπουδαίων μαέστρων. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλς και συναυλίες μουσικής δωματίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Διδάσκει κόρνο στα Δημοτικά Ωδεία Αγίας Παρασκευής και Πατρών, ενώ στο παρελθόν δίδαξε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

 

Διαβάστε επίσης