Πάτρα: Απόφαση για τη μη καταβολή διδάκτρων σε Δημοτικό Ωδείο και Εικαστικό Εργαστήρι - Ποια περίοδο αφορά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η πληρωμή ή μη διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και το Εικαστικό Εργαστήρι, για όσο διάστημα παρέμεναν αυτά κλειστά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω πανδημίας, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα στη σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, μετά από εισήγηση της προέδρου Κατερίνας Γεροπαναγιώτη.

Η κ. Γεροπαναγιώτη στην σχετική της εισήγηση  ανέφερε , ότι « Ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας, πήραν σειρά μέτρων και πραγματοποίησαν δράσεις για να στηρίξουν τις λαϊκές οικογένειες, που δοκιμάστηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σε άλλο σημείο της εισήγησης της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού επεσήμανε, πως  «αυτή τη στιγμή κρίνεται απαραίτητο να στηρίξουμε και να ανακουφίσουμε στο μέτρο του δυνατού τις οικογένειες όλων αυτών των μαθητών που διέκοψαν αναγκαστικά τα μαθήματά τους στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου. Όπως είναι φυσικό, τα μαθήματα για τους 354 μαθητές του Ωδείου και τους 450 μαθητές του Εικαστικού, σταμάτησαν και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα είσπραξη διδάκτρων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο».

Σε ότι αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ζήτησε , «να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά αυτές οι οικογένειες, πολλές εκ των οποίων επλήγησαν οικονομικά βαρύτατα αυτό το διάστημα. Η  πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού πρότεινε την απαλλαγή διδάκτρων για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο 2020, για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου, απαλλαγή διδάκτρων για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και τμήμα Μαΐου (έως την ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων τους), για όλους τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, απαλλαγή  διδάκτρων για τους επόμενους μήνες για όσους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, δεν επιστρέψουν στα μαθήματα το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, για λόγους προστασίας (π.χ. ευπαθείς ομάδες)».

Για τα ανεξόφλητα δίδακτρα προηγούμενων μηνών, η κ. Γεροπαναγιώτη εισηγήθηκε «αυτά να αποδοθούν κανονικά, ενώ σε  περίπτωση που κάποιος μαθητής, εξόφλησε προκαταβολικά έναν ή παραπάνω από τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο, το ποσό να συμψηφιστεί με τους επόμενους μήνες διδασκαλίας».

Να σημειωθεί πως για όλο το χρονικό διάστημα, που το Δημοτικό Ωδείο και Εικαστικό Εργαστήρι παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων, , η αμοιβή των ωρομισθίων διδασκόντων σε αυτά έχει εξασφαλιστεί και καταβάλλεται κανονικά από τον προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού. Η δε δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 55.000 €.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, έκανε δεκτή την εισήγηση της προέδρου και αποφάσισε την μη καταβολή διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο και το Εικαστικό Τμήμα, για το διάστημα που αυτά παρέμειναν κλειστά λόγω του covid – 19 καθώς και για όσους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, δεν επιστρέψουν στα μαθήματα το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, για λόγους προστασίας (π.χ. ευπαθείς ομάδες).

Διαβάστε επίσης