Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει η Μαρίνα της Πάτρας, σε μια περίοδο που γίνεται πολύς λόγος για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και ενδυνάμωσής της με τις στοιχειώδεις υποδομές, ιδίως σε τομείς που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη Μεσόγειο και τον κόσμο, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός.
Η εικόνα της Μαρίνας είναι από τραγική έως επικίνδυνη όπως λένε στο tempo24.gr χρήστες της, οι οποίοι δεν κατανοοούν την πλήρη απαξίωσή της καθώς το οικονομικό επιχείρημα είναι έωλο εξαιτίας του γεγονότος ότι ετησίως στο Δήμο εισρέουν σημαντικά έσοδα από τα σκάφη που αυτή φιλοξενεί.
Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει από τις φωτογραφίες, οι τρεις πλωτές εξέδρες έχουν υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές από την φθορά του χρόνου και την μηδενική συντήρηση, ενώ ειδικά η εξέδρα των τουριστικών σκαφών προσφάτως τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω μεγάλης επικινδυνότητας.
Κάθε χρόνο στην Μαρίνα της Πάτρας καταπλέουν περί τα 1000 τουριστικά ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη φέρνοντας στον Δήμο αλλά και στην πόλη ζεστό χρήμα. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες τουριστικές υποδομές που διαχειρίζεται ο δήμος μέσω της οποίας μπορεί υπάρξει οικονομική τόνωση και παράλληλα να δημιουργηθούν ή να διατηρηθούν θέσεις εργασίας.
Είναι απορίας άξιο, εάν έχουν προγραμματιστεί εργασίες αναβάθμισης ώστε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου η Μαρίνα να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες ή εάν η Πάτρα θα χάσει και αυτή την πηγή τουριστικού εισοδήματος, σε μια περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχει η πολυτέλεια περαιτέρω απωλειών.
Σε κάθε περίπωτη, όπως αναφέρoυν στο tempo24 ιδιοκτήτες σκαφών, η εικόνα της Μαρίνας, δεν παραπέμπει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας αλλά σε διαλυμένη εξέδρα εγκαταλελειμένου παραλιακού ψαρομάγαζου του περασμένου αιώνα.
Γιώτα Κοντογεωργοπούλου