Πάτρα: Είναι η ομάδα “project Κα.Πα” και "καθαρίζουν" για όλους μας! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Είναι η ομάδα “project Κα.Πα” και "καθαρίζουν" για όλους μας! 

Δεν φοράνε όλοι οι ήρωες ΚαΠα! Όπως χαρακτηριστικά εξηγούν στο προφίλ της ομάδας, όμως πρόκειται για καθημερινούς "ήρωες" που αφήνουν στην άκρη την κούραση και τις υποχρεώσεις τους, τις ώρες που μπορούν να χαλαρώσουν και καθαρίζουν την πόλη! Και ότι λέμε καθαρίζουν, κάνουν γυαλί όποια περιοχή βάλουν στο "στόχο" του!

"Το project ΚαΠα δημιουργήθηκε μέσα στην πλήξη της καραντίνας που βιώσαμε την άνοιξη του 2020. Ξεχυθήκαμε στην εξοχή και στις παραλίες, μιας και αλλού δεν μπορούσαμε να πάμε, και αυτό που αντικρίσαμε ήταν σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια....
Πήραμε λοιπόν τα γάντια μας, τα στικάκια καθαρισμού και τις σακούλες μας και κάναμε την βρώμικη δουλειά... διασκέδαση! Η ιδέα είναι απλή! Να καθαρίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και τις παραλίες μας, από λίγο ο καθένας και όσο μπορεί, ώστε να χαρούμε ξανά τις ακτές και τα δάση όπως όταν είμασταν παιδιά! Σκοπός της σελίδας αυτής είναι να ενημερώνουμε για τις δράσεις που κάναμε αλλά και να οργανώνουμε μαζί της επόμενες, και δράση με τη δράση να μεγαλώνουμε σαν ομάδα!
Και να θυμάσαι...Θα πας να την κάνεις τη βουτιά σου, το πικνίκ σου στο δασάκι βρε αδερφέ! Φεύγοντας μάζεψε τα σκουπίδιασου δεν κάνει κόπο, κάνει ΚαΠα!",
μας εξηγεί η ομάδα με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Το πρωί της Κυριακής οι "ΚαΠα", καθάρισαν την περιοχή της Μαρίνας. 


Πριν από λίγες ημέρες η ομάδα πραγματοποίησε μια ακόμη δράση προγραμματισμένη δράση στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας (Μέρος Α) με συμμετοχή ανέλπιστα μεγάλη!

"Μεγάλος ήταν και ο αριθμός περαστικών που ενδιαφέρθηκαν για τη δράση μας δίνοντας μας και συγχαρητήρια. Γύρω στα 25 άτομα, έλαβαν μέρος στον καθαρισμό του χώρου! Αναμεσά τους και μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, εικόνα που μας χαροποίησε απίστευτα! Η ομάδα μας γεμάτη όρεξη και ενέργεια κατάφερε μέσα σε 2,5 ώρες να μαζέψει 62_ΣακούλεςΣκουπιδιών, περίπου δηλαδή 2800_Λίτρα! Και όλα αυτά σε μια σχετικά μικρή έκταση στη μαρίνα (Παλιό καφέ Λάγιος έως το Καρνάγιο).
 Στα σκουπίδια πρωταγωνίστησαν για άλλη μια φορά πλαστικά μπουκάλια και κυπελάκια καφέ, ενώ τα τοπ της ημέρας ήταν μια μπάλα ποδοσφαίρου, ένα πόδι...πλαστικής κούκλας, και μια περούκα καρναβαλιού!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσοι βοήθησαν στον καθαρισμό και ανυπομονούμε για τον επόμενο που θα οργανωθεί τις προσεχείς μέρες και ευχόμαστε κάθε φορά να είμαστε όλο και περισσότεροι!!
*Η δράση μας εντάσσεται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Κίνησης Save Your Hood!", μας ενημερώνουν οι "ΚαΠα". 
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ