ΥΠΟΙΚ: Ο Ευκλ. Τσακαλώτος δεν έκανε καμία αναφορά σε εκλογές στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ

Δημοσίευμα εφημερίδας διαψεύδει με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι φερόμενοι διάλογοι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ομολόγους του, οι οποίοι παρουσιάζονται σε κυριακάτικη εφημερίδα, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

«Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε στους ομολόγους του στην Ευρωζώνη «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές», για να εισπράξει την αντίδραση: «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε».

«Ηταν ένα πολύ κακό Eurogroup», επιβεβαίωσε στην ίδια εφημερίδα Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΠΕ, ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα συμφωνία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ακόμη και ο Πιερ Μοσκοβισί φέρεται να είπε συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: «Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ