Αχαΐα: Τα λάθη στο Κτηματολόγιο κοστίζουν περιουσίες - 10.000 περίπου τα "ορφανά" ακίνητα

συμβουλές από τους δικηγόρους για σωστές δηλώσεις κτηματογράφησης

Να χάσουν περιουσίες ή να μπλέξουν σε περιπέτειες με τεράστιο κόστος κινδυνεύουν όσοι κάνουν λάθος στις δηλώσεις κτηματογράφησης.
 
"Το Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών επι 12ετία δέχεται καθημερινά δηλώσεις διορθωτικές είτε μέσω εξωδικαστικής επίλυσης διαφοράς είτε μέσω και δικαστικής επίλυσης, με αποτέλεσμα μεγάλο κόστος», ανέφερε ο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Νίκος Παπάκος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Σύλλογος, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την αποφυγή λαθών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τις περιοχές ευθύνης των πρώην Καλλικρατικών Δήμων της Πάτρας και του Δήμου Δυτικής Αχαϊας, στο πλαίσιο του Κτηματολογίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.
 

Έως τότε όλοι οι πολίτες έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας στα δύο Κτηματολογικά Γραφεία ένα στο Ρίον και έναν στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας.

"Οι δηλώσεις αυτές χρήζουν γνώσεων επί εμπραγμάτου δικαίου, τις οποίες γνωρίζουν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι. Ως εκ τούτου ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών συμβουλεύει υπεύθυνα τους πολίτες να απευθύνονται στους δικηγόρους τους για τη συμβολή τους όσον αφορά στα ποιά δικαιώματα και πως πρέπει να τα δηλώσουν», ανέφερε ο Κ Παπάκος και αποσαφήνισε πως τις δηλώσεις ιδιοκτησίας μπορεί να τις υποβάλλει ο καθένας μόνος του και σημείωσε πως στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου δεν είναι να προωθήσει τα δικαιώματα του κλάδου, ή να προστατεύσει συμφέροντα, αλλά για να έχουν την πιο υπεύθυνη νομική συμβολή οι πολίτες, επιτελώντας το χρέος τους στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης