Νέα επίσκεψη του Αλεξάντερ Πέιν στο Αίγιο τον Αύγουστο

Θα ανακηρυχθει επιτιμοΣ δημοτηΣ ΑιγιαλειαΣ

Νιώθει Αιγιώτης και δηλώνει υπερήφανος γι'αυτό. Έχει αρκετούς συγγενείς στην περιοχή και διατηρεί στενές επαφές μαζί τους από τα παιδικά του χρόνια, όμως τώρα που παντρεύτηκε και Αιγιώτισσα, είναι πλέον 'δικός' μας 100%.

Ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν που τιμήθηκε από την ΔΗ.Κ.ΕΠΑ. σε ειδική εκδήλωση κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο πέρσι το Μάιο, όχι μόνο έλαβε απλόχερα την αγάπη της δημοτικής αρχής και των συμπολιτών του αλλά...γνώρισε τη μεγάλη αγάπη στο πρόσωπο της αιγιώτισσας φιλολόγου Μαρίας Κόντου, την οποία και παντρεύτηκε λίγους μήνες αργότερα. Φέτος τον Αύγουστο, ο Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει μαζί με τη σύζυγό του στην πατρίδα τους, σε ένα διάλειμμα από την προετοιμασία της νέας του ταινίας και ο Δήμος Αιγιαλείας θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Θέατρο "Γιώργος Παππάς", στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Οινοξένεια 2016".

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του filodimos.gr, στην εκδήλωση θα προσκληθούν και θα παρευρεθούν σπουδαίες προσωπικότητες του πολιτισμού, του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στην ταινία του "Πλαγίως" (Sideways) που αποτελεί ταξίδι μύησης στην Καλιφόρνια του κρασιού και στα μυστικά της γευσιγνωσίας του κρασιού.

Ο ίδιος εμφανίζεται ενθουσιασμένος ενόψει του νέου του ταξιδιού στο Αίγιο και μάλιστα όταν ενημερώθηκε για την πρόθεση του Δήμου να του αποδώσει την κορυφαία τιμή της πόλης, αναφώνησε "Επιτέλους! Θα γίνω και επίσημα δημότης Αιγιαλείας!". Κι όχι μόνο δημότης, καθώς η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σκοπεύει να τον ανακηρύξει και 'πρεσβευτή' της Αιγιάλειας και της τοπικής πολιτιστικής και οινικής κουλτούρας. Λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε επίσης