Δυτική Ελλάδα: "Μάστιγα" πλέον οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων - Δεύτερο περιστατικό σε λίγες ώρες - "Άρπαξαν" 550 ευρώ από 81χρονη

στην Κάτω Μυρτιά Θέρμου

Η Αστυνομία συστήνει την προσοχή ιδίως σε ηλικιωμένους για τα συνεχή περιστατικά εξαπάτησης που παρουσιάζονται με πλήθος τρόπων, όπως έχει γράψει άλλωστε το tempo24.gr, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα ένα ακόμη «χτύπημα» καρμπόν με το χθεσινό στην περιοχή της Παλαίρου, όπου δύο άγνωστοι δράστες εξαπάτησαν 83χρονο και με την πρόφαση ότι τους χρωστάει χρήματα ο ανιψιός του «παθόντα» κατάφεραν να του αποσπάσουν 600 ευρώ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, αυτή τη φορά στην Κάτω Μυρτιά Θέρμου.

Με την ίδια μεθοδολογία, όπως γράφει το sinidisi.gr οι δύο δράστες ισχυρίστηκαν σε μία 81χρονη την οποία προσέγγισαν σπίτι της, ότι τους χρωστά χρήματα ο γιός της.

Έτσι λοιπόν αυτή τη φορά κατάφεραν να αποσπάσουν 550 ευρώ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αργότερα, η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης και ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, που ανέλαβε την σχετική έρευνα.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για τους ίδιους δράστες καθώς ταιριάζει απόλυτα τόσο η περιγραφή των χαρακτηριστικών τους, όσο και ο τρόπος δράσης τους.

Όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας βρίσκονται σε συναγερμό και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των θρασύτατων απατεώνων.

Μάλιστα έχουν στηθεί μπλόκα κατά μήκος της Εθνικής Οδού, ενώ στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος και ειδικές ομάδες Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ