Οι συνομιλίες του Καΐρου ολοκληρώθηκαν - Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχωρεί για Ντόχα

Η αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών της Χαμάς αναχωρεί για την Ντόχα, αφού «ολοκληρώθηκε» η συνεδρίαση με τους αιγύπτιους μεσολαβητές στο Κάιρο με θέμα το σχέδιο ανακωχής, δήλωσε στο AFP στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Η συνεδρίαση με τον αιγύπτιο υπουργό Πληροφοριών έλαβε τέλος, η αντιπροσωπεία της Χαμάς θα αναχωρήσει για την Ντόχα για να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις» με την ηγεσία του κινήματος, δήλωσε το στέλεχος της Χαμάς που δεν κατονομάσθηκε.

Ο διευθυντής της CIA πάει στην Ντόχα για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ντόχα, όπου θα έχει επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο Μπερνς βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ντόχα για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ με στόχο την άσκηση μείζονος πίεσης προς το Ισραήλ και την Χαμάς ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι ελπίδες για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατά τις συνομιλίες στο Κάιρο μειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς έγιναν εμφανείς οι διαφορές των δύο πλευρών, κυρίως για την εφαρμογή διακρούς κατάπαυσης του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, η Χαμάς επανέλαβε το αίτημά της για τον τερματισμό του πολέμου με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων για να λάβει την κατηγορηματικά αρνητική απάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ